Sorina Pintea: Nu cred că ar trebui să fim foarte mulţumiţi de situaţia spitalelor din Bucureşti

Data publicării:
SORINA_PINTEA_180129_AUDIERE_CABINET_DANCILA_037_INQUAM_Photos_Octav_Ganea
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, spune că nu ar trebui să fim foarte mulţumiţi de situaţia spitalelor din Bucureşti. Ea s-a declarat supărată că au existat bani pentru investiţii, dar nu s-a implicat nimeni.

SORINA_PINTEA_180129_AUDIERE_CABINET_DANCILA_037_INQUAM_Photos_Octav_Ganea
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Tot ce pot să vă spun este că nu cred că ar trebui să fim foarte mulţumiţi (de situaţia spitalelor din Bucureşti - n.r.), dar, spre marea mea satisfacţie, am găsit oameni care vor să facă (schimbări - n.r,)”, a spus Sorina Pintea.

Întrebată dacă cei care vor să schimbe situaţia spitalelor din Bucureşti au cu ce, ministrul Sănătăţii a replicat: „Da, au. Asta m-a deranjat şi m-a necăjit la un moment, pentru că, având cu ce, nu s-au implicat. Să sperăm că vom începe să muncim”, potrivit News.ro.

Anul acesta, Primăria Capitalei propune să aloce, pentru sănătate, peste 520 de milioane de lei (111 milioane de euro), aproape dublu faţă de 2016 şi 2017. Astfel, 35,7 milioane de lei (aproape 8 milioane de euro) vor fi folosiţi pentru finalizarea Spitalului Foişor, iar 32,7 milioane de lei (7 milioane de euro) pentru extinderea, modernizarea şi echiparea Spitalului Victor Gomoiu.

Alte investiţii noi în valoare de peste 20 de milioane de lei (peste 4,8 milioane de euro) vor fi făcute pentru modernizarea corpului principal al Spitalului Clinic Victor Babeş, construirea unei clădiri noi pentru chirurgie şi neonatologie la Spitalul Cantacuzino, extinderea Spitalului Malaxa, modernizarea a trei pavilioane la Spitalul Obregia şi construirea unui bazin pentru recuperare neuromotorie la Spitalul Sf. Luca.

De asemenea, 1,36 de milioane de lei vor fi folosiţi pentru diverse studii de fezabilitate, printre care şi studii de fezabilitate pentru montarea unor staţii de epurare pentru toate spitalele ASSMB, iar 96 de milioane de lei (aproape 21 de milioane de euro) vor fi folosiţi pentru dotarea spitalelor cu echipamente şi aparatură medicală.

Aproape 1 milion de lei (215.000 de euro) vor fi alocaţi pentru studii de fezabilitate pentru construirea Spitalului Metropolitan în nordul Capitalei şi a unui alt spital în Sectorul 6, alţi trei milioane de lei (670.000 de euro) sunt alocaţi construirii a două corpuri pentru Maternitatea Bucur, 3,1 milioane de lei (680.000 de euro) pentru expertizarea şi întocmirea documentaţiilor de avizare a lucrărilor de intervenţie pentru 20 de policlinici.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri