Spital nou, dar la marginea Bucureștiului. Primar: Am vorbit să ne facă o staţie de metrou

Data actualizării: Data publicării:
spital_shutterstock_84258409
Foto: Shutterstock

Bucureştenii vor avea un nou spital de urgenţă... peste cinci ani. Planurile sună bine: 130.000 de metri pătraţi în care se vor muta trei spitale importante. Clădirile vor fi ridicate însă la marginea Capitalei, spre Târgovişte, iar bucureştenii se tem că vor ajunge greu acolo, din cauza aglomeraţiei şi a lipsei mijloacelor de transport. Autorităţile îi liniştesc: pe acolo va trece metroul cândva.

Noul spital de urgenţă va avea spaţii de cazare pentru medici, o bază de ambulanţe şi heliport. Lucrările vor începe primăvara viitoare pe un teren aflat pe şoseaua Bucureşti-Târgovişte, spre Mogoşoaia.

Spitalul va avea 1015 paturi și 37 de săli pentru operații. Investiția este de aproximativ 300 de milioane de euro și va fi gata în octombrie 2023.

Spitalul Floreasca, Spitalul de Arsuri şi Secţia de Pediatrie de la Institutului Naţional pentru Sănătatea Mamei şi Copilului vor fi mutate la marginea Bucureştiului în noile clădiri.

Traficul infernal din Capitală îi sperie însă pe bucureşteni când se gândesc la amplasarea noului spital. Acum, dacă ar apărea o urgenţă medicală în zona Piaţa Victoriei, de exemplu, pacientul ar ajunge la Floreasca în 10-13 minute. Timpul s-ar tripla, însă, până la viitoarea destinaţie de la marginea metropolei.

- Este destul de departe, o jumătate de oră tot vom facem în caz de urgenţă.

- Ţinand cont că nu avem maşină, nu ştiu cât s-ar putea face, ar trebui în centrul Capitalei să fie spital

Autorităţile sunt însă optimiste.

Suntem aproape de centură, sperăm ca în cinci ani centura să fie cu patru benzi peste tot. Este o staţie de metrou la circa 400 de metri, am vorbit cu ei să ne facă o staţie, când vor continua cu Mogoşoaia”, spune Daniel Tudorache, primarul Sectorului 1.

- Nu asta este problema sistemul medical din România, că se mută spitalul, ci cum arată spitalul.

La fel cred şi doctorii. Aşteaptă aparatură medicală performantă pentru că, oricum, spun ei, cazurile grave ajung la camera de urgenţă cu ambulanţa.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri