Spitalul în care nici halatele medicilor nu pot fi folosite

Data publicării:
spital constanta

Operaţii amânate la Spitalul Judeţean Constanţa din cauza aparatelor de sterilizare a instrumentelor medicale. Au peste un deceniu vechime şi sunt mâncate de calcar şi rugină. Aşa că se strică foarte des şi, până sunt reparate, medicii sunt nevoiţi să amâne chiar şi două zile unele intervenţii chirugicale. În al doisprezecelea ceas, vor fi alocaţi bani de la bugetul judeţean pentru aparate noi.

Din cauza condensului din camera de sterilizare a spitalului judeţean Constanţa, instalaţiile aparatelor sunt mâncate de rugină, iar calcarul s-a depus peste tot.

Nu este săptămână în care sterilizatoarele să nu cedeze. Asta înseamnă că instrumentele medicale, dar şi halatele medicilor nu pot fi folosite până când firma care se ocupă de întreţinere nu repară aparatele.

Dr. Cătălin Grasa, manager SCJU Constanţa: „A se defecta staţia de sterilizare este şi inima şi plămânul şi rinichiul spitalului. Deci, asta înseamnă blocarea activităţii”.

Au fost şi situaţii în care au fost amânate operaţii pentru că niciunul dintre sterilizatoare nu a funcţionat. Aparatele ar fi trebuit schimbate deja de 5 ani, însă nu au existat bani. La insistenţele medicilor, conducerea Consiliului Judeţean promite că va aloca fonduri.

Horia Ţuţuianu, preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa: „A fost nevoie urgent, urgent în cadrul spitalului judeţean de un sterilizator nou şi am preferat să tăiem de la mici obiective la investiţii şi să luăm un sterilizator nou”.

Licitaţia pentru noile sterilizatoare va avea loc la începutul anului viitor. Dacă nu va fi contestată, atunci în luna martie aparatele va putea fi folosite.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri