Spitalul Județean Sibiu nu găsește director financiar: „Salariul de 7.000 de lei brut nu este proporțional cu răspunderea”

Data publicării:
Clădirea Spitalului Județean Sibiu.
Conducerea Spitalului Județean din Sibiu nu găsește director financiar.

Conducerea Spitalului Județean din Sibiu nu găsește director financiar, iar reprezentanții instituției susțin că de vină este salariul care nu se ridică la nivelul responsabilității poziției. De aceea, se propune o majorare a salariului, diferența urmând să fie acoperită de Consiliului Județean Sibiu, potrivit Mediafax.

Potrivit informațiilor oferite pe Facebook de consilierul județean Adrian Echert, membru în Consiliul de Administrație al Spitalului Județean Clinic de Urgență Sibiu, conducerea unității medicale a decis să organizeze un nou concurs pentru ocuparea postului de director financiar.

La ultimul concurs s-au prezentat doua candidate care au fost respinse după ce au luat notele 4,25 și 2,40. De aceea, președintele Consiliului de Administrație, Cornel Benchea, a anunțat că va fi organizat un nou concurs și că salariul directorului financiar va fi mărit.

„Se va scoate din nou la concurs postul de director financiar, dar pare că salarizarea prevăzută de lege nu este proporțională cu răspunderea. Mai precis 7.000 lei brut și suplimentat de la CJ până la 10.000 lei brut”, a anunțat, pe Facebook, Adrian Echert.

De asemenea, în viitoarea ședință a Consiliului de Administrație se vor discuta detaliile pentru organizarea concursului pentru funcția de manager al spitalului. Candidații trebuie să fie absolvenți ai unor facultății medicale, juridice sau economice și să aibă cursuri de perfecționare în management sanitar și cel puțin doi ani vechime în domeniul de studiu.

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri