Spitalul Malaxa are manager nou

Data publicării:
spital malaxa_1786_ovidiu_micsik_inquamphotos

Noul manager interimar al spitalului Clinic „Nicolae Malaxa” va fi dr. Alexandru Ştefănescu, directorul medical al Asociaţiei Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti, precizează un comunicat de presă.

spital malaxa_1786_ovidiu_micsik_inquamphotos
Foto: InquanPhotos/Ovidiu Micsik

Comunicatul Primăriei Generale a Capitalei:

Prin Dispozitia Primarului General nr. 1702, contractul de management al domnului Florin Adrian Secureanu încetează începând cu data de 29 noiembrie 2016.

Totodata, Corpul de Control al Primarului s-a aflat zilele acestea la Spitalul Clinic Nicolae Malaxa, unde a efectuat un audit financiar, ca urmare a informaţiilor apărute în spaţiul public.

Având în vedere că toate contractele managerilor celor 19 spitale aflate în subordinea Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucuresti (ASSMB) expiră în luna martie a anului viitor, Primăria Capitalei va stabili criterii mult mai riguroase de selecţie a dosarelor, astfel încât astfel de situaţii să nu se mai repete.

Începând cu data de 5 decembrie, reprezentanţii Corpului de Control al Primarului General vor desfăşura acţiuni de verificare şi control a procedurilor de achiziţie şi a situaţiilor financiare în toate unităţile sanitare aflate în subordinea municipalităţii.”

Despre noul manager interimar al Spitalului Malaxa sunt disponibile puţine informaţii. Este director medical al ASSMB, o structură înfiinţată de Primăria Capitalei în 2008 şi care are ca misiune coordonarea activităţii celor 19 instituţii sanitare aflate în suborfinea municipalităţii. Pe site-ul acesteia nu sunt postate informaţii referitoare la structura de conducere. Singurele declaraţii de avere şi de interese sunt făcute publice în 2015 de patru şefi de servicii.

Managerul Spitalului Malaxa, aflat în concediu de 10 zile, a fost demis astăzi. DNA a făcut percheziţii la spital şi caută documente referitoare la achiziţiile din ultimii ani. Surse citate de tolo.ro spun că fostul director ar fi plătit din bani publici bijuteriile pe care i le-a dăruit iubitei sale.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri