Succes medical | Dublu transplant de mâini la un copil

Data actualizării: Data publicării:
maini

Primul copil supus unui dublu transplant de mâini simte că trăieşte o nouă viaţă. Operaţia, realizată acum doi ani, a fost un succes deplin. El poate face acum lucruri simple, care până nu demult îi erau imposibile. De pildă să joace baseball.

Pentru acest puşti şi familia lui, un simplu joc de baseball era până acum câţiva ani doar un vis. O inginerie medicală, devotamentul şi grija unor doctori i-au oferit şansa la o viaţă normală. Băiatul a fost supus unui transplant de mâini în 2015, o premieră la acea vreme pentru un pacient atât de tânăr. Acum, el vrea să le mulţumească părinţilor donatorului.

Zion Harvey – pacient: „Vreau să le trimit o scrisoare părinţilor pentru că mi-au dat mâinile fiului lor. Ei nu erau obligaţi să facă asta dacă nu îşi doreau acest lucru.”

Operaţia a însemnat doi ani de drumuri prin spitale, şedinţe chinuitoare de fizioterapie şi un tratament riguros. Medicii s-au temut că organismul va refuza membrele.

Zion Harvey – pacient: „Singura diferență este că în loc de nicio mână, am două mâini. În rest, totul este la fel. Prietenii mei nu s-au schimbat, nu mă tratează diferit. Sunt în continuare un copil, acelaşi copil fără mâini pe care toată lumea l-a cunoscut.”

Calvarul băiatului din Statele Unite a început când avea numai 2 ani. A făcut septicemie, iar pentru a-i salva viaţa, doctorii au fost nevoiţi să îi amputeze mâinile şi picioarele.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri