Suplimentele cu Omega - 3 nu sunt chiar atât de bune aşa cum se credea - studiu

Data actualizării: Data publicării:
omega 3

Suplimentele cu Omega-3 nu sunt chiar atât de bune pentru tratarea sindromului de ochi uscaţi, aşa cum se credea. Un studiu recent atrage atenţia că nu sunt mai eficiente decât un placebo.

Persoanele care au această problemă medicală primesc recomandări să consume acizi graşi Omega-3. Dar este foarte posibil să ia aceste suplimente degeaba.

Noul studiu a fost realizat în 27 de centre americane, cu 535 de subiecţi care au fost împărţiţi în două grupuri. 249 dintre ei au primit 3 grame de acizi graşi Omega-3 pe zi, în cinci capsule. Ceilalţi 186 un placebo, cu 5 grame de ulei de măsline. Toţi au avut voie să folosească în continuare picăturile recomandate de oftalmologi.

După un an, 61 la sută dintre aceia care au luat Omega-3 au înregistrat o îmbunătăţire la nivelul ochilor măruntă. Dar la fel s-a întâmplat şi în cazul a 54 la sută dintre persoanele care au consumat placebo.

Cercetătorii vor să facă alte noi studii, mai amănunţite, să confirme rezultatele de acum. Dar este cert că pun la îndoială multe dintre tratamentele unde se folosesc aceşti acizi graşi.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri