Târg de cariere pentru medici: oferte de până la 15.000 de euro

Data publicării:
targ cariere alb

Zeci de medici şi asistente din Bucureşti şi-au căutat astăzi un loc de muncă. Ediţia din acest an a târgului "Cariere în alb" a reunit mai multe firme de recrutare şi, în premieră la un astfel de eveniment, au participat şi reprezentanţii a două spitale de stat din ţară. Au venit cu oferte generoase, dar au cam bătut drumul de pomană. Cei mai mulţi absolvenţi de medicină preferă o carieră în străinătate.

Sute de posturi de medici şi asistente au fost puse la dispoziţia celor interesaţi. Pe lângă de-acum clasica locuinţă de serviciu, Spitalul din Călăraşi a venit şi cu alte oferte atractive.

Laurenţiu Beluşică directorul medical al Spitalului Judeţean Călăraşi: „Deplasări la conferinţe şi congrese, o dată pe an are dreptul fiecare, în ţară şi în străinătate, transport gratuit Bucureşti-spital, le cumpărăm cărţi de specialitate, o dată pe an şi reviste ce au nevoie pentru specialitatea lor şi ce aparatură îşi doresc noi le oferim.”

Însă cei mai mulţi dintre tinerii care au trecut pragul târgului au făcut-o pentru că-şi doresc un loc de muncă peste hotare.

„Medicina Generală doar ce-am terminat. Urmează să dau rezidenţiatul, dar aş vrea să am şi un back-up plan pe viitor, dacă se poate să plec. În primul rând salariul nu este destul de motivant şi nu se învaţă destul de bine aici.”

„Salariul nu este suficient de bun, mi-e teamă. Pentru un stil de viaţă decent, din păcate, sunt variante mai bune în altă parte”.

„Probabil că voi găsi condiţii de muncă mult mai bune, datorită faptului că există fonduri mult mai multe şi gradul de civilizaţie al ţărilor respective îl depăşeşte, din păcate, pe cel al ţării noastre”. În funcţie de ţară, de studiile candidatului şi de categoria spitalului, salariul poate ajunge şi la 15 mii de euro.

Bianca Ciucu, reprezentantul unei firme de recrutare: „Un salariu de bază este de aproape 4000 de euro net, în sistemul public, aproape 3950 este grila stabilită, la care se adaugă gărzile şi în funcţie de experienţă se ajunge la 5500 - 6000, în privat este şi mai mult, 10-15 mii de euro net pe lună.” Următoarele ediţii ale târgului vor fi la Târgu-Mureş şi Cluj-Napoca pe 5 şi 6 noiembrie.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri