Tifon uitat în corpul unei fetiţe. S. Pintea: Cazul e neplăcut. Colegiul Medicilor trebuie să se autosesize

Data publicării:
medici in sala de operatie
Fetița de trei luni din Roman a fost înjunghiată de zece ori de tatăl ei. Medicii care au operat-o sunt rezervați în privința stării ei

„Cazul este surprinzător şi neplăcut”, a declarat ministrul Sorina Pintea despre situaţia de la spitalul Sinaia, unde medicii au uitat un pansament, după o operaţie.

„Nu este normal să se întâmple astfel de lucruri. Am întrebat despre starea fetiţei, ea este bine.

Cred că Colegiul Medicilor trebuie să se autosesize. Deşi nu e de competenţa Ministerului Sănătăţii, nu putem rămâne indiferenţi.

Mâine, la întâlnirea cu preşedintele Colegiului Medicilor, am să îi comunic că trebuie analizat acest caz”, a spus Sorina Pintea.

Referindu-se la insinuările unui medic, care a susţinut că fetiţa ar fi fost de vină pentru această situaţie, ministrul a spus: „Sunt momente în care nu e cazul să comentăm, nici eu, nici medicii. Există specialişti care vor vedea ce s-a întâmplat, aceste discuţii rănesc.

Cred că fetiţa, ascultând aceste lucruri, e rănită, chiar dacă ar fi adevarat nu ar trebui comunicat. E trist că se întâmplă asta”.

Citiţi şi:

Tifon uitat în corpul unei fetiţe. Explicația șocantă a unui medic: „Când se operează în burtă, pot să rămână comprese”

Copil în stare gravă după ce medicii ar fi uitat un tifon în corp la operație

Părinţii fetiţei de 11 ani, căreia i-a fost uitată o bucată de tifon în abdomen, au depus plângere penală împotriva medicilor. Sesizarea a fost făcută la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sinaia, doctorii fiind acuzaţi de vătămare corporală din culpă.

Fetiţa operată ieri la Braşov, după ce s-a simţit rău şi a început să elimine fire de tifon, ar putea fi externată cel târziu joi. Medicii de la Spitalul de Pediatrie au recunoscut vina colegilor din Sinaia şi spun că micuţa se va putea întoarce la şcoală peste două săptămâni.

Mircea Albean, purtător de cuvânt spital Brașov: Era o bucată de compresă cu care lucrăm noi. În urma intervenției chirugicale, toate au evoluat foarte bine, după cum ați aflat și ați anunțat, a fost o bucată de tifon. Probabil că în timpul intervenției a rămas pe acolo. Fetița se simte foarte bine, chiar acum vin de la ea. Este în Terapie Intensivă, dar starea generală e chiar foarte bună.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri