Timiş: Trei cadre medicale infectate cu SARS-CoV-2 în ultimele 24 de ore

Data publicării:
teste medic laborator coronavirus covid 19 ID134454_INQUAM_Photos_George_Calin
Teste pentru coronavirus. Foto: George Călin

Trei cadre medicale din judeţul Timiş au fost testate pozitiv cu COVID-19, în ultimele 24 de ore, în timp ce şase bolnavi au murit, ridicând la 711 numărul total al deceselor provocate de SARS-CoV-2 de la începutul pandemiei, potrivit Direcţiei de Sănătate Publică (DSP), informează Agerpres.

În ultimele 24 de ore, au fost efectuate 2.183 de teste, dintre care 358 teste rapide, şi au fost confirmate cu COVID-19 173 de persoane în judeţ, dintre care 87 în Timişoara.

Marţi dimineaţă, erau internaţi 332 de bolnavi cu SARS-CoV-2, dintre care 59 pe secţiile ATI.

În judeţ se menţin cele şapte focare active, cu un număr total de 153 de persoane infectate cu virusul SARS-CoV-2.

DSP Timiş a anunţat o rată de infectare de 3,42 la mia de locuitori pe judeţ şi de 4,10 în Timişoara, în scădere faţă de raportarea precedentă de 4,16 la mia de locuitori, iar trei localităţi rămân în carantină până la finele săptămânii, când situaţia epidemiologică va fi reevaluată. Acestea sunt Dumbrăviţa (8,14), Moşniţa Nouă (7,50) şi Ghiroda (5,43). Între timp, oraşul Recaş a ajuns la o rată de 8,52 la mia de locuitori, dar nu este în carantină.

Conform DSP Timiş, calculul incidenţei de infectare cu virusul SARS-CoV-2, la nivelul judeţului, în ultimele 14 zile, are la bază o metodologie care ţine cont de numărul total de rezultate pozitive pentru persoanele confirmate pentru prima dată şi care sunt raportate până la data transmiterii informării. Din acesta se scade suma cazurilor pozitive din focarele din centrele rezidenţiale de îngrijire şi asistenţă a persoanelor vârstnice, centrele rezidenţiale pentru copii şi adulţi cu şi fără dizabilităţi, precum şi pentru alte categorii vulnerabile, inclusiv căminele, internatele şi spitalele.

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri