Tinerețe fără bătrânețe. Metalele grele, un pericol pentru organism

Data actualizării: Data publicării:
tinerete

Acumulăm din ce în ce mai multe metale grele în organism, arată studiile. În special mercur, plumb și arsenic. Iar aerul poluat și alimentația plină de chimicale sunt principalele surse. Izabela Pănescu va dezbate acest subiect în emisiunea „Tinerețe fără bătrânețe” de duminică.

Radu Țincu, medic primar terapie intensivă, secția Toxicologie, Spitalul de Urgență Floreasca:  Astăzi vedem că avem un pic din toate. Ne expunem și la arsenic, de exemplu au fost identificate anumite specii de orez din China care conțineau cantități mari de arsenic, au fost identificați pești din anumite ape din spațiul extra comunitar care aveau cantități mari de mercur, a fost identificat de exemplu că metale grele sunt în țuica obținută prin distilarea în cazanele de țuică, mâncăm anumiți aditivi alimentari, coloranți, ne mai vopsim părul, toată această expunere cotidiană aduce câte un pic de toxicitate din fiecare element.

Izabela Pănescu: Și ele se acumulează...

Radu Țincu, medic primar terapie intensivă, secția Toxicologie, Spitalul de Urgență Floreasca:  Da, se acumulează. Ce spun studiile în 2019? Spun clar că există corelații foarte evidente între prezența metalelor grele în organism și cea a bolilor cum ar fi Parkinson, Alzheimer, alte patologii neurologice cronice, diabetul zaharat de tip 2, neoplaziile.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri