Tolo.ro: Banii spitalului Malaxa, scoşi de manager pe o firmă inexistentă

Data actualizării: Data publicării:
florin secureanu crop agerpres
Foto: Agerpres

Managerul spitalului Nicolae Malaxa din Capitală, Florin Secureanu, scotea bani din bugetul spitalului pe baza unor facturi fictive, potrivit tolo.ro.

florin secureanu crop agerpres
Foto: Agerpres

Jurnaliştii de la Gazeta Sporturilor au intrat în posesia a două astfel de documente de prestări servicii, pe care figurează numele unităţii sanitare. Ambele facturi au fost eliberate la începutul acestui an şi sunt în valoare de 4.850, respectiv 9.500 de lei.

Facturi publicate de tolo.ro arată că „s-a ajuns până la a deconta înmormîntări ale rudelor unor cunoștințe din Primărie”.

Potrivit sursei citate, la Malaxa se ține practic o contabilitate dublă.

Ziarul a descoperit că RYS Force Company SRL, firma prin care s-au operat mii de retrageri de cash, continuă să ia bani din spital, deși instanța a dizolvat-o în iulie 2015 și s-a radiat în noiembrie 2016.

Nu este singura problemă semnalată de tolo.ro. Ziarul Gazeta Sporturilor este în posesia unor înregistrări în care şeful de la spitalul Malaxa şi-ar umili angajaţii, adresându-le insulte, înjurături și ameninţări.

Detalii despre acest caz citiţi pe tolo.ro.

Digi24 a încercat să obțină o reacție din partea managerului spitalului Malaxa, dar acesta avea telefonul închis.

Iată însă ce spune directorul medical de la Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti:

Alexandru Ştefănescu, director medical Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti: „În dimineaţa aceasta am aflat şi noi despre aceste lucruri. S-a dispus, din partea doamnei primar general, un control prin corpul de control al primarului general şi ASSMB, control care, de astăzi, va fi la spitalul Malaxa. Sperăm ca, în cel mai scurt timp, să avem un răspuns la sesizările din presă. (...) Dacă se constată a fi adevărate, bineînţeles că vor fi luate măsuri administrative şi toate celelalte măsuri legale care se impun”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri