Tot personalul de la Spitalul Victor Babeș din Craiova va fi testat, după ce unii dintre angajați s-au întors infectați după concediu

Data actualizării: Data publicării:
testare covid 19 coronavirus recoltare bat nas
Test pentru coronavirus. Foto: Inquam Photos / George Călin

Toți medicii de la Spitalul „Victor Babeș” din Craiova vor fi testați pentru COVID-19. Această decizie a fost luată după ce mai mulți angajați care s-au testat pentru a pleca în concediu, au fost confirmați pozitiv. Sunt acolo 26 de persoane deja infectatate, iar managerul unității medicale spune că testările continuă. Adina Turcu crede că cele mai multe cazuri au apărut după ce mai multe cadre medicale s-au întors din concediul de odihnă.

„Situația este legată de faptul că în urmă cu 10 zile, șapte colegi de-ai noștri s-au testat pentru a pleca în vacanță în Grecia și am obținut 4 rezultate pozitive în rândul personalului TESA și 3 rezultate pozitive în rândul colegilor asistenți medicali. Serviciul de epidemiologie al spitalului a hotărât să începem testarea în masă a întregului personal angajat al spitalului”, a declarat la Digi24 Adina Turcu, managerul Spialului Victor Babeș din Craiova.

Întrebată dacă știe de unde s-au infectat aceste persoane, managerul a explicat că începând cu data de 1 iunie, tot personalul spitalului a primit zile de concediu de odihnă, întrucât era după patru luni și jumătate de muncă intensă. „Credem că există această transmitere comunitară și colegii mei proabil că au interacționat pe undeva cu ea”, a spus Adina Turcu.

Managerul a declarat că în 10 zile au fost testați 240 de colegi din cei 555, câți totalizează personalul Spitalului Victor Babeș. „În urma testărilor au apărut 19 colegi ca fiind pozitivi la virusul SARS-CoV-2”, a anunțat managerul. „Nu ne vom opri aici cu testările, intenționăm să testăm tot personalul angajat al spitalului”, a asigurat Adina Turcu. 

Editare web: Luana Păvălucă

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri