Tratamente ginecologice minim invazive

Data actualizării: Data publicării:
Chirurgie robotica ginecologica Articol susținut de SANADOR

Afecțiunile ginecologice sunt între cele mai des întâlnite probleme de sănătate cu care se confruntă o femeie, pe parcursul vieții. Semnele și simptomele pot varia, însă, indiferent de cât de grave sau de sâcâitoare sunt, acestea nu trebuie ignorate. Principala complicație este reprezentată de infertilitate, dar sunt numeroase situații în care afecțiunile ginecologice pot fi amenințătoare de viață. Vestea bună este că, diagnosticate la timp, aceste afecțiuni nu doar că pot fi vindecate, dar pot beneficia de tratamente moderne, minim invazive, ușor de suportat de paciente.

Astfel, pentru femeile care se confruntă cu dureri pelvine sau chiar abdominale, sângerări anormale (în afara ciclului menstrual sau chiar sângerări menstruale prea abundente) sau urinări frecvente, însoțite de usturime, este recomandat un consult amănunțit de obstetrică-ginecologie pentru evaluare și pentru diagnosticarea precoce a unei eventuale afecțiuni.

În prezent, afecțiunile ginecologice cu un grad ridicat de complexitate, precum cancerul de col uterin, ovarian sau de endometru, endometrioza, prolapsul uterin sau vaginal, fibromul uterin, adenomioza, polipii endometriali, chisturile ovariene, incontinența urinară pot fi diagnosticate corect și tratate eficient prin tehnici minim invazive moderne, performante, precum histeroscopia, chirurgia laparoscopică sau chirurgia robotică. Centrele performante oferă pacientelor toate metodele minim invazive de tratament, astfel încât alegerea metodei să țină cont de indicația medicală, dar și de preferințele pacientei.

Chirurgia robotică în ginecologie are un rol esențial în tratarea afecțiunilor complexe din această sferă, inclusiv a tumorilor benigne și maligne. Cu ajutorul sistemului chirurgical robotic da Vinci Xi, de ultimă generație, chirurgul poate să vizualizeze în detaliu și să abordeze operator zone altfel greu accesibile, să efectueze manevre chirurgicale extrem de precise, protejând țesuturile sănătoase din vecinătate, totul prin incizii de foarte mici dimensiuni, reducând la minimum complicațiile din timpul intervenției și pe cele postoperatorii. Și riscul de complicare prin eventuale infecții este redus semnificativ, iar recuperarea pacientei este foarte rapidă. Cel mai important aspect privește posibilitatea păstrării și chiar a redobândirii fertilității, la femeile de vârstă fertilă, posibilitate facilitată de chirurgia minim invazivă modernă.

Chirurgia robotică prezintă multiple beneficii pentru pacientă. Inciziile sunt de dimensiuni mici, la fel și cicatricile postoperatorii, prin urmare disconfortul este minim. Durerea resimțită în urma unei astfel de intervenții minim invazive este redusă considerabil, la fel și pierderile de sânge sau riscul apariției unor eventuale infecții sau complicații. Recuperarea postoperatorie este rapidă și, astfel, durata de spitalizare este mult mai mică decât în cazul intervențiilor clasice. Astfel, pacienta își poate relua activitatea la scurt timp după operație.

La Spitalul Clinic SANADOR, pacientele beneficiază de consultații de specialitate realizate de o echipă de medici ginecologi cu vastă experiență în domeniu, care pot oferi întreaga gamă de tratamente minim invazive sau deschise, beneficiind de echipamente performante pentru diagnostic și tratament. Pentru chirurgia robotică, Spitalul Clinic SANADOR este dotat cu cel mai nou sistem da Vinci Xi, cu ajutorul căruia medici cu vastă experiență în chirurgia ginecologică minim invazivă obțin rezultate remarcabile.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri