Trusa de medicamente de luat în vacanță

Data actualizării: Data publicării:
bagaj vacanta getty images 17-2.07

Este întotdeauna întelept să pui în bagajul de călătorie și o trusă de medicamente, mai ales în cazul vacanțelor prelungite sau în străinătate. Ceea ce vei include în trusa de medicamente depinde de destinația călătoriei tale și de durata acesteia, potrivit reginamaria.ro.

Totusi, este bine să iei în calcul și o posibilă modificare a planurilor de călătorie și astfel să te asiguri că ai o cantitate mai mare de medicamente, astfel încât să nu rămâi descoperit. De exemplu, nu vrei să rămâi blocat în aeroport pentru încă o zi fără tratamentul pentru diabet sau medicamentele antialgice pentru artroza.

Centrul de Prevenire și Control al Bolilor recomandă ca trusa de medicamente de vacanță să includă o cantitate suficientă de medicamente prescrise de medic pentru controlul unor boli cronice și o serie de medicamente cumpărate fără rețetă care să te ajute să tratezi afecțiuni minore.

Folosește această listă, recomandată de reginamaria.ro, care să te ajute să-ți faci trusa de medicamente de călătorie.

Medicamente care se pot cumpara fără rețetă;

Medicamente pentru durere sau febra: de exemplu, ibuprofen, acetaminofen sau aspirină;

Medicamente pentru răceală: de exemplu, decongestionant nazal în combinație sau nu cu un antihistaminic, apă de mare;

Medicamente pentru răul de mașină, care să previna greața;

Medicamente pentru diaree: de exemplu, loperamida, soluții pentru rehidratare orală;

Medicamentele pansament gastric antiacide;

Medicamente pentru constipație (schimbarea rutinei privind alimentația și accesul la anumite alimente pot cauza constipație) – laxative usoare: de exemplu, bisacodyl sau docusat sodic;

Antispasticele contra durerilor digestive și ginecologice, cum ar fi drotaverina;

Medicamente pentru reacții alergice ușoare – antihistamine: de exemplu, loratadina;

Unguente antiinflamatorii pentru dureri musculare, luxații sau contuzii;

Gel pentru înțepături de insecte: de exemplu, unguent cu hidrocortizon 1%;

Creme sau unguente antifungice pentru infecții cutanate, cum ar fi piciorul de atlet care este frecvent în clima umedă: de exemplu, tolnaftat sau clotrimazol;

Creme sau unguente antibacteriene, pentru a preveni infecția în cazul unei tăieturi minore: de exemplu o crema cu bacitracin sau neomicina sau combinatii, pansamentele sterile și o soluție dezinfectantă (apă oxigenată);

Medicamente prescrise de medic.

Dacă ai o boală cronică pentru care medicul ți-a recomandat un tratament pe care îl iei o perioadă lungă de timp, înainte de a pleca în călătorie mergi la o consultație pentru a te asigura că vei avea suficiente medicamente la tine. De asemenea, discută cu doctorul tău despre schimbarea rutinei și întreabă-l când să iei medicamentele dacă treci prin zone cu fusuri orare diferite.

De asemenea, următoarele sfaturi pot fi utile:

Dacă ai alergie severă și medicul alergolog ți-a prescris epinefrina (adrenalina), ia cu tine „stiloul” auto–injector cu adrenalină;

Pune medicamentele pentru bolile cronice în bagajul de mână;

Fă-ți copii după toate rețetele, care să conțină și denumirea generică a medicamentelor;

Lasă o copie a rețelor acasă, unui prieten sau unei rude.

În legătură cu trecerea graniței cu medicamente, e bine de știut că dacă folosesti medicamente de tipul sedativelor, tranchilizantelor sau opioidelor pentru tratamentul durerii, asigură-te că ai la tine o scrisoare medicală de la medicul tău care să menționeze că ai nevoie de tratamentul respectiv. Fără acest raport medical, este posibil să nu ți se permită să intri într-o țară străină. De asemenea, este bine să ai o scrisoare medicală și în cazul în care faci un tratament injectabil și ai la tine seringi și ace. Asigură-te că toate medicamentele au etichete adecvate. Cel mai sigur mod este să le transporți în cutia lor originală, ceea ce va grăbi procesul de verificare a bagajului de mână.

Fă-ți o programare la un medic specialist în vaccinări internaționale.

Înainte de a călători în străinătate într-o zona cu risc pentru anumite boli endemice, mergi la un medic specializat în vaccinare internațională pentru a-ți face vaccinurile și pentru a discuta despre măsurile preventive pe care trebuie să le aplici pe perioada șederii tale. Cel mai bun moment este cu 4-6 săptămâni înainte de călătorie, astfel încât să existe suficient timp ca vaccinul să-și facă efectul sau să poți să-ți faci acele vaccinuri care necesită mai mult de o doza.

Să fii sănătos pe perioada călătoriei în străinătate înseamnă să economisești mulți bani. Cheltuielile medicale într-o țară străină pot fi extrem de mari. De aceea, asigură-te că ai cumpărat o asigurare de călătorie înainte de a pleca în excursie și ia cu tine trusa de medicamente.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri