Uitați să vă luați medicamentele? S-a inventat pastila care înlocuiește tratamentul pentru două săptămâni

Data publicării:
stea

Oameni de știință de la MIT și de la Spitalul pentru Femei din Brigham au inventat un nou tip de capsule care trebuie administrate o singură dată. Tratamentul medicamentos este destinat persoanelor care uită să-și administreze doza zilnică de medicamente, sau pur și simplu tratează prescripția medicală cu indiferență, relatează New Atlas.

stea
Foto: NewAtlas

Toată lumea a avut la un moment dat o rețetă medicală, prescripție ce recomanda un medicament pe care trebuia să îl administrezi timp de câteva zile sau săptămâni. Problema cu care se confruntă oamenii, este că nu își amintesc zilnic să-și administreze medicamentul, sau pur și simplu nu se deranjează să o facă. Acesta este motivul pentru care oamenii de știință de la MIT și Spitalul pentru Femei din Brigham au inventat un nou tip de capsule. Aceste capsule trebuie administrate o singură dată, iar rezultatul este foarte practic, deoarece echivalează cu tratamentul medicamentos care trebuia administrat pe o perioadă de două săptămâni.

Noul medicament este într-o formă de stea cu șase brațe, iar fiecare braț conține doza de medicament. Aceste brațe sunt unite printr-un elastic biodegradabil, care permite brațelor să fie îndoite spre interior, asemenea unei umbrele. Odată ce brațele au fost aduse în același punct, totul poate fi plasat în interiorul unei capsule gelatinoase, iar în final, administrat.

În momentul în care ajunge în stomac, gelatina se dizolvă și eliberează substanțele din brațele steluței. Forma steluței fiind prea mare, aceasta nu va trece din stomac, dar nici nu va produce blocaje.

Timp de două săptămâni (n. red. sau mai mult, în funcție de prescripția medicală) brațele steluței vor elimina medicamentul, care va fi absorbit de pereții stomacului. În momentul în care un braț al steluței va elimina tot medicamentul, acesta se va rupe și va trece cu ușurință în tractul digestiv, iar în final, eliminat prin fecale.

În laborator, capsulele încărcate cu un medicament numit ivermectină au fost testate cu succes pe porci. Ivermectina joacă un rol important în combaterea malariei, deoarece ucide orice țânțar care înțeapă un pacient în timp ce acesta administrează acest tip de medicament.

De asemenea, capsulele pot combate și tulburările neuropsihiatrice, HIV, diabetul și epilepsia sau orice care necesită o administrare perioadică a unui tratament medicamentos.

Un document privind cercetarea a fost recent publicat în jurnalul Science Translational Medicine.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri