Un bărbat care suferise accident vascular a așteptat 3 ore în Spitalul din Bârlad pentru a fi tratat. Cum explică medicii

Data publicării:
pacient barlad

Noi acuzaţii de neglijenţă la adresa unor medici. Un bărbat spune că tatăl său, în vârstă de 84 de ani, a stat trei ore în Spitalul din Bârlad fără să primească ajutor, deşi suferise un atac cerebral. Bătrânul a fost trimis de la un doctor la altul, dar niciunul dintre aceştia nu l-ar fi consultat cu atenţie. Prin situaţii similare trec aproape un sfert dintre românii care merg să ceară ajutorul medicilor, conform unui sondaj făcut de asociaţiile de pacienţi.

Revoltat de indiferenţa medicilor, fiul acestui pacient a cerut socoteală doctorului de gardă.

A stat până la ora 1, 1 și ceva în UPU, fără să i se acorde nici un ajutor. Nici o pastilă, nici o perfuzie, nimic, nimic”, afirmă Sorin Bahrim, fiul pacientului.

Mai mult, fiul pacientului susţine că medicii au bâjbâit mult până să pună diagnosticul.

Inițial mi-a spus că nu e nimic grav și putem aștepta. Un alt medic care era la UPU, s-a uitat pe calculator și mi-a spus foarte clar că: domnule, tatăl dumneavoastră are un accident vascular cerebral ischemic, este destul de gravă situația”, adaugă Sorin Bahrim, fiul pacientului.

Directorii spitalului din Bârlad au cerut note explicative medicilor implicaţi, dar pleacă de la premisa că pacientul nu a avut de suferit.

Bolnavul în cauză, despre care am vorbit, a fost codificat corect, în sensul că a avut un timp de așteptare rezonabil”, afirmă Adrian Gheorghiu - purtatorul de cuvânt al Spitalului Municipal Bârlad.

Timpul prea mare de aşteptare la spital este reclamat însă de 20 la sută dintre cei care au răspuns unui sondaj făcut de Asociaţiile Pacienţilor. Cam tot atâţia sunt nemulţumiţi de atitudinea medicilor şi a asistentelor, dar consideră că cea mai gravă problemă este lipsa medicamentelor.

Când pacienţii nu au tratament, nu putem vorbi de sistem de sănătate, nu putem să discutăm de servicii. Întrebarea mea e unde e sistemul de sănătate”, afirmă Radu Gănescu Preşedinte COPAC .

Problemele scoase la iveală de acest sondaj sunt cu atât mai grave, cu cât 60 la sută dintre pacienţii care ajung la spital au nevoie urgent de îngrijiri, iar fiecare minut irosit îi poate costa viaţa.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri