Un bărbat cu arsuri extrem de grave a așteptat ore bune pentru un loc într-un centru specializat

Data publicării:
spital romania

Un bărbat din Vaslui, care a ajuns marți seară la Spitalul din Bârlad cu arsuri extrem de grave, a aşteptat ore bune să fie transferat într-un centru de specialitate.

Starea lui era prea gravă şi avea nevoie de tratament de specialitate, doar că marți seară niciun spital din ţară nu avea locuri să-l primească. Abia miercuri spre prânz s-a găsit o soluţie.

„Pacient cu o stare extrem de gravă, vârstă înaintată, peste 85 ani, suprafață arsă de peste 50%, un indice prognostic extrem de nefavorabil. S-a apreciat că evoluția ar fi nefavorbailă și în cazul transferului și în cazul rămânerii lui pe loc, aceasta fiind modalitatea de evoluție pentru acest tip de pacient în orice centru din Europa.

În cazul celui de-al doilea pacient, la care suprafața era sub 20%, vârsta în jur de 80 ani, echipa de chirurgie plastică a considerat că poate fi tratat de către echipa formată din cei trei chirugi specialiști în chirurgie plastică și arsuri de la spitalul municipal din Bârlad”, spune Diana Cimpoeșu, purtător de cuvânt al Spitalului Sf. Spiridon Iași.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri