Un bărbat infectat cu HIV s-a vindecat după ce a primit un transplant de măduvă: „Nu credeam că voi trăi să văd această zi”

Data publicării:
Celula infectata cu HIV
Un bărbat infectat cu HIV s-a vindecat după ce a primit un transplant de măduvă. Foto: Profimedia

Un bărbat infectat cu HIV în anii 1980 pare că s-a vindecat, în urma unui transplant de măduvă, scrie BBC. Este al patrulea astfel de caz, spun medicii.

Pacientul a făcut un transplant de măduvă osoasă pentru a trata leucemia de care suferă de la un donator care avea rezistență naturală la virus.

Bărbatul în vârstă de 66 de ani, care a cerut să nu-i fie dezvăluit numele, a încetat tratamentul pentru HIV. El a declarat că este „mai mult decât recunoscător” că virusul nu mai este detectabil în corpul său.

Este cunoscut drept pacientul „City of Hope (Orașul Speranței)”, numele spitalului în care a fost tratat în Duarte, California.

„Când am fost diagnosticat cu HIV în 1988, ca mulți alții, am crezut că este o condamnare la moarte. Nu credeam că voi trăi să văd ziua în care nu voi mai avea HIV,” a spus bărbatul.

Cu toate acestea, i s-a administrat terapia nu pentru HIV, ci pentru că a fost diagnosticat cu leucemie la vârsta de 63 de ani. Medicii au decis că are nevoie de un transplant de măduvă osoasă. Din întâmplare, donatorul avea rezistență la HIV.

Pacientul „City of Hope” a fost atent monitorizat după transplant, iar nivelurile HIV au devenit nedetectabile în corpul său.

Acum este în remisie de mai bine de 17 luni.

„Am fost încântați să-l anunțăm că HIV este în remisie și că nu mai are nevoie de terapia antiretrovirală pe care a urmat-o de peste 30 de ani”, a spus dr. Jana Dickter, medic la spitalul City of Hope.

 

Editor : A.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri