Sari la conținut

Un bebeluș a murit din cauza dietei fără gluten

Un bebeluș în vârstă de șapte luni a murit din cauza dietei fără gluten pe care părinții au ales să i-o dea, a decis un tribunal belgian, potrivit Independent.

picioare bebelus nou nascut

FOTO: Gulliver/ Getty Images

Bebelușul Lucas cântărea doar patru kilograme la șapte luni, adică jumătate decât greutatea normală pentru vârsta lui, atunci când a murit, în 2014.

În dieta lui erau incluse produse fără gluten. Deși medicii i-au avertizat pe părinți că nu e o alimentație indicată pentru un copil mic, aceștia au hrănit copilul inclusiv cu lapte de quinoa.

În ultimele zile de viață, copilul respira cu greutate, cu toate astea, părinții nu s-au gândit să-l ducă la medic. La autopsie s-a descoperit că era deshidratat și avea stomacul gol.

Procurorii belgieni îi acuză pe părinți pentru moartea bebelușului: „Părinții au pus singuri diagnosticul că băiatul are intoleranță la gluten și lactoză”.

Părinții sunt acuzați, de asemenea, că l-au dus pe Lucas la un medic homeopat în cealaltă parte a țării, în loc să-l ducă la cel mai apropiat spital. În acest timp copilul murea de foame.

Părinții au declarat că nu li s-a părut că pruncul ar avea probleme grave, ci doar niște probleme de alimentație. „Nu ne-am dorit nicioadată să moară”, a spus mama lui Lucas.

Bebelușul a fost hrănit cu produse cumpărate din magazine, precum: lapte de ovăz, lapte de orez, lapte de quinoa, lapte de hrișcă.

Recent, un studiu a demonstrat că dietele fără gluten fac mai mult rău organismului decât bine.