Un bebeluş născut de o adolescentă de 15 ani diagnosticată cu gripă a murit

Data publicării:
maternitate bebelus spital_shutterstock_360511145
FOTO: Shutterstock

Un bebeluş născut de o adolescentă de 15 ani, diagnosticată cu gripă, a murit în Maternitatea Buzău. După naştere, starea tinerei s-a agravat şi a fost transferată la Spitalul ”Marie Curie” din Capitală, scrie News.ro.

maternitate bebelus spital_shutterstock_360511145
FOTO: Shutterstock

Potrivit medicului epidemiolog Carmen Scântei din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică Buzău, săptămâna trecută, o adolescentă de 15 ani din Râmnicu Sărat s-a prezentat la spitalul din localitate cu stare subfebrilă îndelungată.

Medicii au transferat-o la Spitalul Judeţean Buzău, unde specialiştii au suspectat că suferă de gripă şi au prelevat probe pe care le au trimis la Bucureşti.

Până la primirea rezultatului, adolescenta însărcinată a fost internată în Maternitatea Buzău, izolată de restul pacientelor, aici primind tratament antiviral specific.

Duminică, tânăra a născut la termen un bebeluş care a primit spor Apgar 2 şi care a murit, luni, la mai puţin de 24 de ore de la naştere. După naştere, starea tinerei s-au înrăutăţit şi a fost nevoie ca ea să transferată la Spitalul Marie Curie din Capitală.

Între timp, Direcţia de Sănătate Publică a primit rezultatele analizelor tinerei care au confirmat prezenţa virusului gripal.

„Este vorba despre o tânără de 15 ani din Râmnicu Sărat cu o sarcină nesupravegheată care a ajuns la spital pe fondul unei stări subfebrile puse pe seama sarcinii. Copilul care a avut la naştere un scor Apgar 2 şi pentru care medicii au depus eforturi ca să îl menţină în viaţă a murit luni dimineaţă”, a spus medicul Carmen Scântei din cadrul DSP Buzău.

Conducerea DSP Buzău a anunţat că deocamdată nu se ştie cauza decesului nou-născutului, aceasta urmând a fi stabilită în urma necropsiei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri