Un expert în sănătate publică avertizează: Vom avea focare în școli și grădinițe. Copiii asimptomatici pot duce boala acasă

Data actualizării: Data publicării:
Copiii poarta masca de protectie la scoala pentru a se proteja de coronavirus
Foto: Guliver/Gettyimages

Experții în sănătate publică avertizează cu privire la riscurile care apar odată cu deschiderea școlii. Sunt convinși că vor apărea focare în școli și grădinițe, iar copiii asimptomatici pot duce boala acasă, unde se află persoane vulnerabile.

Mă aștept să avem focare odată cu reluarea grădinițelor și începutul școlii și în același timp avem transmitere comunitară, astfel că nu putem ști care este pacientul zero într-un focar, într-o transmitere comunitară nu se mai poate identifica pacientul zero”, a declarat dr. Ioana Stăncel, expert în sănătate publică.

Medicul spune că, așa cum se cunoaște până acum, copiii pot fi asimptomatici și pot duce virusul acasă, unde se pot afla persoane vulnerabile care pot dezvolta o formă gravă a bolii.

„Interacțiunea directă între copii, între copii și cadrele didactice și între copii și membrii familiei vor fi mult mai intense, cu un grad de transmitere și interacțiune foarte mare, iar copiii, așa cum se știe până la această dată pot fi asimptomatici, pot transmite boala, pot duce acasă, în comunitate sau în familie, acolo unde există persoane vulnerabile”, a mai explicat Ioana Stăncel.

Editor web: Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri