Un liceu și o grădiniță din Sectorul 4 se închid din cauza cazurilor de infectare cu SARS-COV 2

Data actualizării: Data publicării:
Colegiul Ion Creangă.
Un liceu și o grădiniță din Sectorul 4 se închid din cauza cazurilor de infectare cu SARS-COV 2.

Ca urmare a deciziei Comitetului Municipiului București pentru Situații de Urgență, se suspendă cursurile cu prezența fizică în cazul a două unități de învățământ din Sectorul 4: Colegiul Național „Ion Creangă”, situat în strada Cuza Vodă nr. 51 și Grădinița nr. 30 din Bulevadrul Dimitrie Cantemir nr. 16 A.

Decizia a fost luată în baza Ordinului Comun al Ministerul Educației și al Ministerului Sănătății nr. 5338/1082 din 01 octombrie 2021 și prevede suspendarea activității cu prezență fizică în ambele situații pentru următoarele 14 zile, după ce s-a constatat că mai mult de jumătate din numărul de clase/grupe funcționează deja în scenariul 2 (cursuri online).

Spre exemplu, în cazul Colegiului Național „Ion Creangă”, 17 dintre cele 32 de clase funcționau deja în sistem online, iar în cazul Grădiniței nr. 30, patru dintre cele opt grupe de preșcolari erau deja trecute în sistem online.

În perioada suspendării cursurilor cu prezență fizică, unitățile de învățământ împreună cu Direcția Generală de Administrare a Unităților de Învățământ și de Sport din cadrul Primăriei Sectorul 4 vor desfășura activități de dezinfecție a clădirilor în care funcționează cele două unități mai sus menționate, astfel încât la finalul celor două săptămâni atât copiii, cât și cadrele didactice să revină la clase în condiții de maximă siguranță sanitară.

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri