Sari la conținut

Un premiu pentru un salvator de vieți

Medicul cardiolog care a revitalizat în Iași Institutul de Boli Cardiovasculare a devenit cetățean de onoare al orașului. Grigore Tinică este singurul doctor din România care a făcut o intervenție pe inimă cu laserul. Profesorul din Iaşi a fost premiat pentru că şi-a ridicat meseria la rang de artă.

În sala de operații, medicul cardiolog Grigore Tinică repară inimile oamenilor ascultând muzică clasică. „Operaţia e o artă! Sala trăieşte, sala respiră, sala de operaţie e că un organism viu”, spune prof.univ. Grigore Tinică, managerul Institutului de Boli Cardiovasculare Iaşi.

Şi tocmai pentru că a făcut din meseria sa o artă, medicul Grigore Tinică a primit titlul de cetățean de onoare al oraşului Iaşi.

„Am încercat să punctăm ce a însemnat mai frumos în viaţa acestui oraş şi ce reprezintă Iaşiul pentru România în acest an”, a spus primarul Mihai Chirica.

Am emoţii ca înaintea primei operaţii pe cord deschis şi sunt onorat pentru că ieşenii apreciază munca noastră!”, a declarat, la rândul său, prof. univ. Grigore Tinică, managerul Institutului de Boli Cardiovasculare Iaşi.

Profesorul Grigore Tinică a venit în România în 1990, din Republica Moldova. Un deceniu a lucrat la Spitalul Clinic de Urgență Fundeni, apoi s-a mutat la Iași. A oferit a doua șansă la viață adulților, iar acum dorește să vindece inimile copiilor.

Ne va ajuta să extindem Institutul de Boli Cardiovasculare cu un departament pentru cardiologie şi chirurgie cardiovasculară copii”, a declarat profesorul Grigore Tinică.

Institutul de Boli Cardiovasculare din Iași deservește peste cinci milioane de locuitori din opt județe. Aici sunt tratați anual aproximativ 30 de mii de oameni.