Un spital din România cere ajutor Ambasadei SUA

Data publicării:
spital

Spitalul din Mangalia se înjumătăţeşte după ce justiţia a restituit patru pavilioane vechiului proprietar, Crucea Roşie. Trei secţii funcţionează în clădirile retrocedate şi sunt acum în pericol să fie pur şi simplu desfiinţate. Autorităţiele locale se declară neputincioase şi cer ajutor de la Ambasada Statelor Unite, care le-a sprijinit şi în alte proiecte, ca să construiască un nou corp de clădire.

Cele trei secții de Ginecologie, Pediatrie și Maternitate funcţionează în pavilionul retrocedat Crucii Roşii.

Alina Dan, manager al Spitalului Mangalia: „Spitalul municipal Mangalia a făcut o solicitare Ambasadei Americane având în vedere o mai veche colaborare cu dumnealor în speranța unui sprijin, a unui ajutor în vederea construirii unui nou pavilion”.

Spitalul ar putea primi de la Primărie, un teren de 1.500 mp, în imediata apropiere a unității sanitare, pentru a fi construit un nou corp de clădire. Transferul terenului este condiționat de existența unei finanțări.

Dragoș Angelescu, viceprimarul localităţii Mangalia: „Ne-am dori să fim siguri că activitatea acestei secții nu se întrerupe, fapt pentru care am făcut toate diligențele și am căutat parteneri în toate direcțiile”.

Reprezentanții Crucii Roșii Române spun că acest corp a fost construit chiar de ei acum mulţi ani şi acum îşi doresc să înființeze o tabără de instruire pentru copii.

Ioan Silviu Lefter, director general al Crucii Roșii: „Există mai multe variante. Ori să îl răscumpere primăria ori să ne de altceva în loc. Urmează să purtăm niște discuții. Ce pot să vă asigur, pentru că înțeleg că vă interesează binele comunității de acolo e că va rămâne în continuare spital.”

Spitalul din Mangalia funcţionează de 46 de ani.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri