UNICEF reacționează la campania de dezinformare: Încurajăm toți părinții să își vaccineze copiii

Data publicării:
vaccin -shutterstock
Foto: Shutterstock

UNICEF a reacționat, miercuri, după ce pliante antivaccinare cu mesaje precum "Vaccinul ROR conţine celule de fetuşi avortaţi" şi "Pesticide în vaccinuri" au fost distribuite în ultima perioadă, acestea având acestei organizații, dar și a Ministerului Sănătăţii şi a OMS.

vaccin -shutterstock
Foto: Shutterstock

„Dorim să atragem atenția asupra unei campanii de dezinformare despre imunizare, care are loc în România. Logo-urile aparținând UNICEF, Organizației Mondiale a Sănătății și Ministerului Sănătății sunt folosite fără autorizare. UNICEF subliniază că vaccinurile sunt sigure și salvează viețile copiilor. Lucrăm împreună cu Ministerul Sănătății și cu Organizația Mondială a Sănătății pentru promovarea imunizării. Vaccinurile sunt sigure, eficiente din punct de vedere financiar și salvează viețile a milioane de copii”, arată UNICEF.

Potrivit organizației, 59 de copii au murit în România din cauza actualei epidemii de rujeolă.

„Vaccinurile protejează de rujeolă și alte boli, precum poliomielită, tetanos, rubeolă, tuberculoză, difterie și hepatită A și B. Vaccinarea este gratuită la medicul de familie. UNICEF încurajează toți părinții să își vaccineze copiii”, informează UNICEF.

 

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri