Sari la conținut

V. Voiculescu: Un avion cu oameni moare în fiecare zi în România din cauza fumatului

Fostul ministru al Sănătății Vlad Voiculescu atrage atenția asupra cifrelor îngrijorătoare cu privire la decesele cauzate de fumat și face apel ca noua propunere de modificare a legii antifumatului din 2016 să fie respinsă în comisii.

42.800 români mor în fiecare an din cauza fumatului. 5.000 din cauza fumatului pasiv. Un avion în fiecare zi! Repetați asta în gând: un avion plin cu oameni moare în fiecare zi în România din cauza fumatului! Un avion plin cu oameni moare în fiecare zi în România din cauza fumatului!”, afirmă fostul ministru.

Vlad Voiculescu atrage astfel atenția asupra unei propuneri legislative prin care se dorește relaxarea legii fumatului din 2016.

„Pe ordinea de zi de MÂINE (marți, n.red.) a Comisiei de Sănătate a Camerei Deputaților tocmai a intrat propunerea legislativă 531/2016, adică acea noua încercare de relaxare a Legii 15/2016 depusă de senatorul (acum deputatul) Daniel Fenechiu în primavara anului trecut. Domnul Daniel Fenechiu este un bun prieten al distribuitorilor de trabucuri și al industriei tutunului, în general. Nu ratează nicio ocazie să ne arate acest lucru... nici obsesia dânsului (și a altora), obsesie cu un puternic iz comercial legată de forma curentă a legii de interzicere a fumatului în spațiile publice închise (legea 15/2016)”, afirmă Vlad Voiculescu.

Fostul ministru face apel pe această cale la români să ia legătura cu membrii comisiei pentru a respinge această propunere.