Valul 4 umple spitalele de tineri și copii. Medic: De frică, evită să meargă la doctor și ăsta este rezultatul

Data publicării:
pacient covid la ATI
Foto: Guliver/ GettyImages

Jumătate dintre persoanele internate acum în spital din cauza infecției cu SARS-CoV-2 sunt persoane mult mai tinere decât erau în valurile precedente, susține expertul în sănătate publică Emilian Imbri. Potrivit medicului, secțiile de Terapie Intensivă sunt pline de bolnavi pentru că tinerii se tem să meargă la doctor și stau acasă până când boala se agravează.

Specialistul a explicat la Digi24 că în spital sunt ocupate mai întâi secțiile de terapie intensivă, iar apoi locurile pe secțiile normale, o situație nemaiîntâlnită până acum.

„Jumătate din cei care se internează acum sunt cu vârste mult sub ceea ce s-a întâmplat în primele valuri. Sunt mai mulți tineri și copii față de câți se îmbolnăveau în prima etapa a atacului viral.

Tinerii, de frică, ezită să meargă la doctor și după primele 5-6 zile, când încep și modificări ale celulelor în care virusul pătrunde, n-au ce face. Si iată rezultatul: apar la spital. Există cazuri în care modul în care se apară organismul poate determina furtunile citokinice. Practic, te ucide forța de apărare”, a declarat medicul.

De asemenea, Emilian Imbri a explicat că a treia doză de vaccin nu va îmbunătăți foarte mult situația actuală din spitale, deoarece este destinată în primul rând persoanelor vulnerabile.

„Doza a treia nu va ajuta foarte mult presiunea. Doza a treia este pentru persoane ca mine, peste 65 de ani cu comorbidități, tocmai pentru a stimula apărarea unui organism. O s-o facă în special bătrânii și persoanele bolnave”, a adăugat medicul.

Un tânăr de 26 de ani, din județul Dolj, care nu era cunoscut cu boli grave și nu era vaccinat, a murit de COVID-19, a anunțat luni Grupul de Comunicare Strategică.

Editor : I.C

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri