Viceprimar: Managerul a tergiversat evacuarea. Transferul și externarea pacienților se vor termina în noaptea asta sau mâine dimineață

Data publicării:
Un pacient de la Spitalul Foișor este urcat în ambulanță.
Pacienţi operaţi în ultimele zile la Spitalul Foișor sunt transferaţi în cursul acestei seri la alte spitale cu ambulanţe sau maşini personale. Foto: Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu

Spitalul Clinic de Ortopedie „Foişor” va deveni spital pentru tratarea cazurilor de COVID, având în vedere necesarul de paturi de terapie intensivă, iar o parte dintre pacienţii operaţi în ultimele zile sunt transferaţi în cursul acestei seri la alte spitale cu ambulanţe sau maşini personale. Horia Tomescu, viceprimar al Capitalei, spune că transferul și externările pacienților, după caz, se vor face și pe parcursul nopții, pentru că mâine spitalul trebuie să fie transformat în unitate COVID. Edilul spune că evacuarea a fost tergiversată de managerul spitalului, care nu ar fi fost de acord cu transformarea în spital COVID a unității medicale pe care o conduce.

Horia Tomescu, viceprimar al Capitalei: Hotărârea de a face din Spitalul Foișor un spital COVID s-a luat astăzi, în jurul prânzului. Spitalul are în mod normal, în autorizația de funcționare, 217 paturi, din care 24 ATI.

În cursul zilei de mâine va fi transformat într-un spital COVID, cu 90 de paturi COVID și 20 ATI COVID.

Nu am mai multe detalii, doar că au fost discuții între managementul spitalului și comandantul acțiunii.

Managerul spitalului a tergiversat evacuarea până spre după-amiază. A venit și DSP-ul să inspecteze și să creeze circuitele, dar probabil că evacuarea putea să înceapă cu două, trei ore mai devreme.

Citiți și:
Pacienții de la Spitalul Foișor, evacuați pe tărgi, în grabă. Rudele sunt revoltate: Ieri a operat-o, nu se simte bine. E bătaie de joc

Transferul pacienților și externarea probabil se vor termina în această noapte, sau mâine dimineață. De asemenea, se lucrează și în curtea Spitalului Victor Babeș pentru montarea unui container care va conține opt paturi ATI.

S-a luat legătura cu aparținătorii în cursul acestei după-amiezi. Și pacienții au fost triați pe gravitatea cazurilor. Au fost 20 de pacienți transferați, din 90, către spitalul Universitar și către Floreasca, în principal.

Deci 20 vor fi evacuați către spitale, sau au fost, parțial, și 70 externați.

Raed Arafat a explicat de ce s-a luat decizia pentru evacuarea rapidă a Spitalului Foișor

Raed Arafat a explicat de ce s-a luat decizia pentru evacuarea rapidă a Spitalului Foișor și transformarea acestuia de urgență în spital pentru pacienți Covid.

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență a transmis, vineri seara, că îi pare rău pentru disconfortul creat de evacuarea Spitalului „Foișor”, dar situația COVID-19 obligă autoritățile să ia decizii care sunt necesare pentru viața tuturor pacienților.

 

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri