Video Victor Costache, declaraţie controversată despre îngrijiri medicale mai bune pentru cei săraci: La oameni e ca la maşini

Data actualizării: Data publicării:
victor-costache-gov
Foto; Gov.ro

Pacienții care au bani vor primi îngrijiri medicale mai bune decât cei săraci, a recunoscut Victor Costache, ministrul interimar al Sănătății.  La om „e ca la mașini”, a declarat acesta, la Realitatea PLUS. Mai clar: toți șoferii își fac RCA, doar cei care își permit plătesc și CASCO.

Victor Costache a fost întrebat despre privatizarea serviciilor de sănătate din România, dar și despre posibilitatea ca toți românii să aibă acces la tratament.

Victor Costache: Am prorogat acest fenomen de un an pentru a reuşi să ne creăm şi noi un sistem de abonamente sau de asigurări de sănătate la care să se poată subscrie pentru a evita să scoateţi din buzunar aceşti bani.

Moderator: Până atunci va trebui să îmi fac un abonament la o clinică privată, spuneţi?

Victor Costache: Nu vă faceţi un abonament la o clinică privată. În toată Europa există asigurări complementare de sănătate, ceea ce face ca orice cetăţean european, când are o problemă de sănătate neprevăzută să nu scoată o avere din buzunar.

Moderator: Vestea bună e că nu vom plăti această coplată, dar vom plăti suplimentar la sănătate, o asigurare....

Victor Costache: De aceea se numesc complementare. Plătiţi numai dacă vreţi. Nu vă impune nimeni. Ca la maşini.

Redactare G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri