VIDEO. Cum să nu răspândeşti virusuri prin strănut

Data publicării:
cot

Strănutul e principalul vinovat pentru răspândirea microbilor în aer sau pe suprafeţe. Un experiment al televiziunii americane ABC ne arată care e modalitatea de blocare a strănutului care are cele mai mari şanse să oprească răspândirea microbilor.

Când strănuţi fără să-ţi acoperi gura deloc. Priviţi particulele colorate. O mică parte a ajuns la aproape 3 metri distanţă.

Elora îşi acoperă gura cu mâinile. Aşa cum spunea mereu mama. Nu poate bloca totul. Secreţiile au aterizat la un metru distanţă. Priviţi ce a rămas pe mâinile Elorei. Dezgustător.

Dar cum rămâne cu acea mişcare pe care tot sfătuiţi suntem s-o folosim. Strănutul Dracula. În cot. Mai bine. Dar priviţi cât de mult mai scapă totuşi. O parte a acelor secreţii a aterizat la 2,5 metri depărtare.

Dacă răspândeşti microbi când strănuţi chiar şi atunci când îţi acoperi gura şi chiar şi atunci când strănuţi în cot, mai e ceva ce poţi face?

Foloseşte un şerveţel. Chiar dacă pare greu de crezut, când Marcus a strănutat direct în şerveţel, absolut nimic a rămas afară. Nimic.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri