Video Virgil Popescu, ministrul economiei: A început producția primelor măști în România

Data actualizării: Data publicării:
masti romanesti

Astăzi a început producția primelor măști în România, anunță ministrul economiei, Virgil Popescu, duminică, pe Facebook. Oficialul postează și imagini și spune că în scurt timp se vor produce 150.000 de măști pe zi, iar „din 15 aprilie se va ajunge la 500.000 de bucăți pe zi, respectiv aproximativ 15 milioane de măști lunar”. Măștile sunt produse de o companie românească privată. 

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

„Astăzi a început producția primelor măști în România! Cu toate ”motoarele” turate mergem înainte. S-a început instalarea utilajelor și testul de producție. În scurt timp vor produce 150.000 de măști pe zi - peste 4 milioane de măști lunar. Din data de 15 aprilie se va ajunge la 500.000 de bucăți pe zi, respectiv 15.000.000 de măști lunar. Le mulțumesc celor de la Techtex, membră a grupului Taparo, care produc materialul exterior al măștilor, primele două straturi, dar de acum și produsul finit. Vom ajuta compania românească să investească în continuare pentru a produce și ultimul strat pentru măști tot în țara noastră. Pentru că în aceste zile de criză globală avem nevoie de propriile resurse pentru a-i proteja pe români, pe cei din prima linie. Împreună facem România bine”, a scris ministrul economiei, Virgil Popescu.

Ministrul economiei, Virgil Popescu, anunțase joi în ședința de guvern că o  companie românească va produce de săptămâna viitoare 150.000 de măști pe zi, dar de la mijlocul lunii aprilie va ajunge să producă 500.000 de măști pe zi.  „Am vorbit cu probabil prima mare companie privată care va începe producția de măști. Produce în momentul de față combinezoane, 1.000 de bucăți zilnic, dar de săptămâna viitoare, odată ce va fi instalată, la sfârșitul săptămânii, prima linie de producție automată a măștilor, va produce 150.000 de măști pe zi, adică va ajunge la 4 milioane de măști lunar, și din 15 aprilie va produce 500.000 de măști pe zi FFP2 și 100.000 de măști FFP3, așa că vom ajunge practic să producem 16-17 milioane de măști pe lună, vorbim de măști acreditate CE”, a spus ministrul economiei, Virgil Popescu.

Editare web: Luana Păvălucă

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri