Şapte persoane, prinse încercând să iasă din România ascunse sub remorcă

Data actualizării: Data publicării:
Politia frontiera

Poliţiştii din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac II–Csanadpalota au depistat şapte persoane din Irak, Iran şi Afganistan care au încercat să iasă ilegal din ţară, ascunse într-un loc special amenajat în podeaua platformei unei remorci.

Incidentul s-a produs luni, în jurul orei 6.00, transmite Poliția de Frontieră, printr-un comunicat de presă.

La punctul de trecere a frontierei Nadlac II-Csanadpalota s-a prezentat pentru a ieşi din ţară cetăţeanul bulgar Ivan G., în vârstă de 45 de ani, conducând o autoutilitară înmatriculată în Bulgaria, care transporta o platformă.

„Cu ocazia controlului de frontieră efectuat asupra mijlocului de transport, poliţiştii de frontieră au constatat că platforma este mult prea înaltă, astfel, la un control amănunţit, s-a descoperit un compartiment special amenajat, improvizat în podeaua platformei. Drept urmare, poliţiştii de frontieră au deschis spaţiul special amenajat de sub platformă, şi, în interior, au descoperit ascunşi şase adulţi şi un minor”, se arată în comunicatul Poliției de Frontieră.

În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că cei în cauză sunt trei cetăţeni irakieni, trei cetăţeni iranieni şi un cetăţean afgan cu vârste cuprinse între 5 şi 28 de ani. Ei vroiau să treacă fraudulos frontiera în Ungaria, pentru a ajunge într-un stat din Spațiul Schengen.

Bulgarul care conducea autoutilitara nu a dorit să facă declaraţii.

Poliţiştii de frontieră au întocmit persoanelor în cauză acte de urmărire penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat. Șoferul bulgar s-a ales cu dosar pentru trafic de migranţi, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie luate măsurile legale ce se impun.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri