Șase localități din jurul Bucureștiului, inclusiv Otopeni și Popeşti-Leordeni, rămân în carantină încă 7 zile

Data actualizării: Data publicării:
politie verifica un sofer intr-o localitate in carantina
Localitate în carantină. Foto: Inquam Photos/Virgil Simionescu

Orașele Otopeni și Popeşti-Leordeni și comunele Corbeanca și Dobroești din județul Ilfov rămân în carantină încă șapte zile. Cele patru localități au intrat în carantină zonală din data de 20 noiembrie, dar situația epidemiologică este insuficient îmbunătățită, astfel că s-a luat măsura prelungirii carantinei cu încă șapte zile.

Astfel, carantina se prelungește în Corbeanca, Dobroeşti, Otopeni şi Popeşti-Leordeni începând din data de 2 ianuarie, ora 22:00, a anunțat vineri Prefectura Județului Ilfov. Măsura vizează și satele aparţinătoare (Ostratu, Petreşti, Tamaşi, Corbeanca, Fundeni, Dobroești, Popeşti-Leordeni).

Tot vineri, măsura de carantinare zonală a fost prelungită pentru o perioadă de 7 zile și în oraşul Bragadiru şi în comuna Chiajna, începând cu data de 1 ianuarie de la ora 22:00.

Prelungirea măsurii de carantinare zonală pentru cele șase localităţi ilfovene a fost propusă ca urmare a analizelor de risc zonă focar întocmite de către Direcţia de Sănătate Publică Ilfov şi a avizelor emise de către Institutul Naţional de Sănătate Publică, precizează Prefectura.

Modelul de adeverință de la angajator și de declarație pe proprie răspundere pot fi găsite aici.

Mogoșoaia iese din carantină

Comuna Mogoşoaia, aflată în carantină din 20 noiembrie, va ieşi, în schimb, de sub incidența acestei măsuri începând de sâmbătă, 2 ianuarie, de la ora 22:00, a mai informat Prefectura judeţului Ilfov.

În urma evaluării analizei de risc a comunităţii din comuna Mogoşoaia, judeţul Ilfov, înaintată de către DSP Ilfov Institutului Naţional de Sănătate Publică - Centrul Naţional de Supraveghere şi Control a Bolilor Transmisibile, pe baza procedurii de avizare existentă la nivelul INSP-CNSCBT, a fost avizată ridicarea carantinei zonale începând cu data de 2 ianuarie, ora 22:00, se arată într-un comunicat.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri