Scandal în TVR. După Barna și Cioloș, și PNL cere demisia Doinei Gradea. „Altfel, va fi convocată la audieri în Comisia de cultură a Camerei Deputaţilor”

Data actualizării: Data publicării:
ionel danca_fb

PNL cere demisia preşedintelui-director general al SRTv, Doinei Gradea, iar dacă nu va face acest lucru până marţi, va fi convocată la audieri în Comisia de cultură a Camerei Deputaţilor, a anunţat purtătorul de cuvânt al PNL, Ionel Dancă.

„PNL este stupefiat de informaţiile care au fost făcute publice din interiroul TVR, despre maniera în care conducerea actuală a Televiziunii Publice, numită de PSD, încearcă să preia controlul absolut al acestei instituţii şi să pună pumnul în gură jurnaliştilor critici cu puterea”, a spus Dancă.

PNL a cerut demisia Doinei Gradea, iar dacă până marţi nu va face acest lucru, va fi convocată la audieri în Comisia de cultură a Camerei Deputaţilor.

„PNL cere demisia preşedintelui directorului general Doina Gradea, şi dacă până marţi nu înţelege să dea curs acestei solicitări, preşedintele Comisiei de cultură, Gigel Ştirbu, o va convoca la audieri. Ceea ce se întâmplă în Televiziunea Publică este de neacceptat, cu atât mai mult cu cât aflăm despre abuzuri de neimaginat din partea unui director general la adresa jurnaliştilor, chiar în Ziua Mondială a Libertăţii Presei”, a continuat acesta.

El afirmă că PSD a „capturat” statul român, iar acum bagă pumnul în gură jurnaşiştilor Televiziunii Publice.

„PSD şi ALDE au capturat statul român, instituţie după instituţie, de la Curtea de Conturi, ANRE, ASF, astăzi am văzut şi Consiliul Concurenţei, aflăm cum vor să bage pumnul în gură jurnaliştilor de la Televiziunea Publică şi după exprimarea doamnei directorgeneral, dacă eaceste înregistrări sunt adevărate, aceşti jurnalişti trebuie tăiaţi de pe post. Este un atac incalificabil al unui manager de televiziune la adresa independenţei editoriale a jurnaliştilor. Jurnaliştii din această ţară nu mai au voie nici să pună întebări”, a mai spus Dancă.

Scandalul a început de la înregistrările difuzate de jurnalistul Dragoș Pătraru (detalii AICI).

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri