Video Scandal la comisiile de Educație. Natalia Intotero și Monica Anisie s-au certat care să conducă ședința

Data actualizării: Data publicării:
natalia intotero si monica anisie la comisia pentru educatie
Monica Anisie și Natalia Intotero s-au certat cine să conducă ședința comisiilor pentru educație. FOTO: Captura Digi24

A fost scandal la comisiile reunite de Educație, Tineret și sport. Monica Anisie și Natalia Intotero s-au certat cine să conducă ședința în care se dă aviz pentru bugetele ministerelor de resort.

UPDATE 14.05. Monica Anisie a fost desemnată să conducă ședința.

La scurt timp a fost acuzată că face acest lucru dictatorial.


Secretarul de ședință: Din cate am fost informat nu exista acord între cei doi președinți. Așadar, propun supunerea la vot a președintelui de ședință. Nu avem altă variantă, votul comisiei comune e suveran câtă vreme nu avem altceva.

Natalia Intotero: Ultima ședință comună a fost când a fost învestit Guvernul României. La vremea respectivă, doamna Anisie a condus lucrările. În momentul de față ar fi rândul Camerei Deputaților. Dacă dumneavoastră vreți să inventați altceva, să vă judece poporul, dar nu mi se pare drept.

Monica Anisie: Senatul e camera decizională pentru educație. Acesta este argumentul forte.

Natalia Intotero: Dumneavoastră veniți cu un argument care e în afara regulamentului celor două Camere. Dacă vreți să conduceți dictatorial, este problema dumneavoastră, eu nu voi participa la un vot care nu este stipulat în acest regulament.

Violeta Alexandru: Care e dictatura? Dictatura votului? La ce vă referiți? Este decizia noastră, a tuturor.

Aceeași situație a apărut și la ședința comisiilor reunite economice și de  industrie.

Citește și:

Bugetul a fost trimis în Parlament. Când are loc dezbaterea și votul

Motivul pentru care apar astfel de dispute este legat de faptul că președintele care conduce o ședință reunită, mai ales când sunt unele importante, cum sunt cele în care se dau avize pe buget, poate controla și ritmul de desfășurare a lucrărilor. Și în guvernele anterioare, social-democrații voiau să conducă ședințele, ca să stabilească un ritm mai rapid, așa cum doresc azi cei de la putere.

La ora transmiterii acestei știri sunt în desfășurare zece ședințe. Până la ora 16.00 când începe ședința comisiilor raportoare, cele de buget-finanțe, ar trebui să se încheie 21 de ședințe. Rămâne de văzut dacă până atunci vor fi date toate avizele și la 16.00 să se intre efectiv pe amendamente și să înceapă discuțiile pe larg pentru bugetul anului în curs.

 

 

Editor : Georgiana Marina

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri