Scandal politic pe spitalul modular de la Iași. Tătaru și Alexe, ținuți la poartă, după ce anterior fuseseră criticați de șeful CJ

Data actualizării: Data publicării:
tataru

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, și cel al Mediului, Costel Alexe, au fost ținuți astăzi la poarta spitalului modular de la Iași, spital ce ar trebui să primească pacienții infectați cu noul coronavirus, însă, se află de mai bine de patru luni în construcție.

Cei doi miniștri spun că nu văd nicio evoluție în ceea ce privește noua unitate medicală și îl acuză pe președintele Consiliului Județean Iași, Maricel Popa, că a pus pe primul plan interesele politice, neglijând astfel sănătatea cetățenilor.

Nelu Tătaru: "Tocmai veneam de la Brașov, unde joi am vizitat un asemenea spital modular sau o asemenea secție exterioară a Spitalului Județean de Urgență, cu 28 de paturi la Terapie Intensivă și termen de predare, 21 august. Dacă acolo am avut ce vedea, astăzi ne uităm printre gratii și nu prea văd nimic.

Dacă în managementul Covid a apărut ceva nou, fiecare șef de autoritate locală a simțit nevoia să aibă și el acea jucăria – fie că s-a chemat teste PCR, spital modular... Ce nu au înțeles și nu a înțeles președintele CJ Iași, un spital modular trebuie să devină secție exterioară a unui spital.

Dacă trimiți o hârtie să faci un spital, a greșit calea. Sunt patru luni de când au pornit - e cam întârziată această construcție la ce vedem..."

Reporter: E normal să stați la poartă?

Nelu Tătaru: "Nu e normal cât timp domnul (Maricel Popa – n.r.) vrea să transforme această entitate să trateze sănătatea românilor, dar cât timp e totul transformat politic, totul e posibil..."

În cursul dimineții, într-o declaraţie de presă, șeful CJ Iași Maricel Popa a reproșat guvernului şi PNL că nu au sprijinit iniţiativa de construire a spitalului mobil de la Leţcani.

El a mai spus că nu a fost sprijinit în niciun fel de statul român în demersul de a operaţionaliza spitalul. 

Şeful Consiliului Judeţean Iaşi a subliniat că punerea în funcţiune a spitalului "a intrat în linie dreaptă".

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Redactare Georgiana Marina

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri