Scandalul gunoaielor din Sectorul 1, departe de final. Clotilde Armand nu mai acceptă armistițiul propus de prefectul Capitalei

Data publicării:
gunoaie pe strada
Clotilde Armand nu mai acceptă armistițiul propus de prefectul Capitalei. FOTO: INQUAM PHOTOS - Octav Ganea

Scandalul gunoaielor din sectorul 1 al Capitalei este departe de final, deși prefectul Capitalei și ministrul Mediului s-au implicat în vederea rezolvării conflictului. Primarul Clotilde Armand a declarat miercuri dimineață, că nu este de acord cu înțelegerea la care s-a ajuns la Prefectura Capitalei. 

 

La discuțiile de marți de la Prefectură au participat reprezentanţi ai Romprest şi ai Primăriei Sectorului 1 în care prefectul Alin Stoica a propus o soluţie pentru continuitatea salubrizării în această zonă administrativă. 

Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a declarat că ambele părţi au declarat că sunt de acord să facă eforturi pentru a menţine serviciile funcţionale. 

La finalul discuțiilor de marți de la Prefectură, firma de salubritate a înaintat o propunere cu care prefectul a fost de acord, conform căreia Primăria de sector ar fi urmat să plătească o primă tranșă din datoria de 120 milioane de lei pe care o are de achitat firmei, și că după ce acest lucru se va întâmpla va începe acțiunea de salubrizare.

Clotilde Armand a spus însă, miercuri, că nu este de acord cu această propunere și că sub nicio formă nu va accepta înțelegerea. Ea a adăugat că va mai avea discuții în acest sens.

Pe de altă parte, prefectul așteaptă raportul Gărzii de Mediu privind gunoaiele din Sectorul 1 și impactul acestora asupra sănătății oamenilor, pentru a lua o decizie cu privire la solicitarea de a fi declarată starea de alertă în sector.

Primarul sectorului 1, Clotilde Armand, a cerut declararea stării de alertă în sector pentru a putea rezilia contractul cu actualul operator de salubrizare, despre care spune că are prețurile umflate și facturează lucrări neexecutate și pentru a putea încredința serviciul unui alt operator.

„Salubristul trebuie să asigure continuitatea serviciului. Nu are voie să întrerupă ridicarea gunoiului menajer, trebuie să asigure continuitatea serviciului, este lege. Ei au obligaţie, după lege. Dacă nu pot să-şi respecte obligaţia trebuie pur şi simplu să renunţe la contract. Eu sper că starea de alertă va fi declarată ca să pot să pregătesc eu alternativa. Eu sunt de acord să plătesc direct facturile sortatorilor, nu prin Romprest, dar pentru asta trebuie operatorul să fie de acord cu cesiunea de creanţe”, a declarat, luni, Clotilde Armand.

Compania de salubrizare anunţă că Primăria Sectorului 1 are mai mult de 100 de milioane de lei de achitat prin facturile restante. Aceștia spun că s-au înregistrat întârzieri mai mari de 200 de zile pentru facturi în valoare de 12 milioane de lei. Din această cauza, Romprest nu îşi poate achita în continuare restanţele către operatori.

Editor : Georgiana Marina

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri