Școală aflată în reabilitare de 4 ani. Acum, autoritățile o învelesc în folie, pentru conservare: Asta e normalitatea în Rahova, trist

Data publicării:
Școala Grigore Tocilescu.
Școala fost închisă pentru a fi reabilitată, iar după mai bine de 4 ani, autoritățile au decis că este momentul ca acoperișul să fie îmbrăcat cu o folie de protecție.

Acoperișul Școlii Gimnaziale „Grigore Tocilescu” din Sectorul 5 este format dintr-un strat de scândură putrezită. Școala fost închisă pentru a fi reabilitată, iar după mai bine de 4 ani, autoritățile au decis că este momentul ca acoperișul să fie îmbrăcat cu o folie de protecție, pentru conservare.

Bucureștenii care locuiesc în sectorul 5, lângă școala ,,Grigore Tocilescu”, s-au obișnuit cu imaginea acesteia în reparație.

Ana-Cristina Micu, jurnalist Digi24: Sunt mai bine de patru ani de zile de când Școala Gimnazială ,,Grigore Tocilescu” a fost închisă pentru lucrări de reabilitare. Copiii care ar fi trebuit să învețe aici au fost mutați într-un liceu din apropiere, iar oamenii din zonă sunt profund nemulțumiți de starea în care a ajuns această școală.

Bărbat: Școală extraordinară, aici am făcut școala la 132 a fost foarte bună, a învățat jumătate de cartier, că jumătate a învățat 280-ul. Este trist ce se întâmplă, că au reparat-o, a plouat, s-a stricat, iar au băgat bani, iar au scos bani, dar ca să zic așa... e normal, normalitatea din Rahova. Trist.

Autoritățile din Sectorul 5 spun că în prezent se desfășoară lucrări de conservare a construcției. Expertiza întregului imobil ar fi fost predată Primăriei cu mai puțin de două săptămâni în urmă, după ce, în trecut a existat un alt contract pentru refacerea școlii.

Andrei Tecău, purtător de cuvânt al primăriei Sectorului 5: La Școala Gimnazială Tocilescu, în prezent se desfășoară lucrări de punere în siguranță împotriva intemperiilor, mă refer aici la vânt, ploaie. Este practic o lucrare de acoperire cu folie a acoperișului, lucrare ce se va finaliza, cred eu luni, cel târziu marți. Acolo trebuie făcută o lucrare de refacere în totalitate a acoperișului. A existat la un moment dat un contract. Acela a fost anulat, și suntem în procedură de licitație.

Oamenii din zonă s-au împăcat cu gândul că lucrările nu se vor termina curând și nu cred într-un proces de conservare.

Femeie: Care conservare? Că acuma s-au apucat, după ce a stat două ierni cu acoperișul desfăcut. Acolo sus la pod este sala de sport, cu vestiare, cu tot ce trebuie, cu parchet pe jos, lambriuri de lemn, este o școală veche, vă imaginați o școală veche cum a fost concepută, mai ales stilul în care este făcută, că este un semi-brâncovenesc.

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri