Școala începe fără triaj epidemiologic. Ministerul Sănătății a renunțat la procedură, pe motiv că durează: Să-i verifice părinții!

Data actualizării: Data publicării:
Școala începe fără triaj epidemiologic. Ministerul Sănătății a renunțat la procedură, pe motiv că durează
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Școala începe fără triaj epidemiologic. Ministerul Sănătății a decis să renunțe la procedura prin care copiilor li s-ar lua temperatura și ar fi întrebați cum se simt, înainte de începerea orelor. Durează și provoacă înghesuială la ușa școlii, a explicat secretarul de stat Dragoș Garofil.

Acesta a spus, în Comisia de Învățământ din Senat, că părinții vor fi aceia care trebuie să verifice, în fiecare dimineață, starea de sănătate a copiilor.

Dragoș Garofil, secretar de stat în Ministerul Sănătății: "Un triaj zilnic va trebui să fie făcut acasă. Părinții să evalueze starea de sănătate, să termometrizeze copilul. Când are febră, copilul nu trebuie adus la școală. E o măsură obligatorie.

Una din măsurile esențiale e de a separa pe cât posibil grupurile. Interacțiunea între clase să fie cât mai mică, astfel încât atunci când apare un caz, el să fie izolat la nivelul acelei clase".

În urmă cu exact o săptămână, Klaus Iohannis a anunțat că școala începe pe 14 septembrie și a prezentat cele trei scenarii care ar putea fi aplicate. 

Guvernul nu a venit nici până acum cu o decizie finală.

În București, directorii de școli și primarii încearcă să se pregătească pentru ce va urma. Spun că scenariul galben, în care elevii merg alternativ la cursuri, ar fi cel care ar permite respectarea măsurilor de siguranță. Însă acesta duce, practic, la dublarea activității profesorilor.

Citiți și:

Roșu, galben și verde. Ce înseamnă cele trei scenarii pentru noul an școlar 2020 - 2021 și cum se vor desfășura orele

Redactare Georgiana Marina

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri