Scriitoarea agresată pe motiv că ar fura copii: A fost o mare de oameni. S-au anunțat între ei și au venit valuri, valuri

Data actualizării: Data publicării:
ambulanta dorina

Doina Popescu-Brăila, scriitoarea agresată miercuri seara, în apropiere de Gara de Nord din Capitală, a declarat într-un interviu pentru Press One că a început să primească mesaje de amenințare, după incindentul de ieri.

Isteria ambulanței | Ce spune Poliția Română

Scriitoarea în vârstă de 49 de ani a fost acuzată de mulțimea de oameni care îi înconjurase „Ambulanța pentru Literatură”, cu care a cutreierat toată țara, că ar „fura copii”, confundând dubița femeii cu cea din legenda urbană a „ambulanței negre”.

„Un invid de etnie romă s-a apropiat și a început să mă filmeze prin geam, când mă schimbam. L-am apostrofat, i-am spus să nu mă mai filmeze, că sun la Poliție. Pe urmă el a răsucit-o: − Păi nu vezi că ești cu ambulanța neagră? − Cum, că doar e albă cu portocaliu”, a declarat Doina Popescu.

Ulterior, în jurul mașinii s-au strâns mai multe persoane care au vrut să o linșeze pe femeie, deși aceasta a încercat să le explice că este scriitoare, și nu ceea ce credeau ei.

„Până la urmă a fost o mare de oameni. S-au anunțat între ei și au venit valuri, valuri. Nu era preocuparea mea să-i număr atunci. Poate că greșesc încercând să estimez, dar erau sute, sute.

La un moment dat, scandau să vină președintele, să vină domnul Iohannis. Strigau: Salvați copiii! Asta, timp îndelungat. Erau sute, cât vedeai cu ochii, și-ncolo, și dincolo.”, adaugă femeia.

Citește aici interviu integral cu scriitoarea Doina Popescu-Brăila

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri