Scurgere de heliu în clădirea unde funcționează RMN-ul Spitalului din Călărași

Data publicării:
Scurgere de heliu în clădirea unde funcționează RMN-ul Spitalului din Călărași
Scurgere de heliu în clădirea unde funcționează RMN-ul Spitalului din Călărași. FOTO: Facebook

Autoritățile din Călărași sunt în alertă, duminică, după ce s-a constatat o avarie la instalația aparatului RMN al Spitalului Județean de Urgență ce constă în scurgere de heliu.

Ștefan Ovidiu Tătărau, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean Călărași, a declarat, pentru Mediafax, că avaria a apărut la nivelul instalației aparatului RMN din Spitalul Județean de Urgență Călărași.

"Este o scurgere a unui gaz, în cazul de față heliu, iar în urma măsurătorilor făcute de pompieri au rezultat valori normale din punct de vedere radiologic și al gazelor toxice", a spus oficialul ISU Călărași.

Potrivit acestuia, nu sunt victime sau alte pagube materiale.

La fața locului acționează încă patru echipaje ale ISU Călărași care asigură perimetrul și care monitorizează zona și face măsurători.

Pacienții Spitalului nu sunt în pericol, spune Tătăranu, deoarece clădirea în care funcționează RMS-ul este separată de spital, ea fiind situată la cel puțin 50 de metri de alte clădiri.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Editor : Georgiana Marina

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri