Se apropie 1 mai. Cum arată plajele de pe litoralul românesc

Data publicării:
plaje

Se lucrează de zor pe plajele din centrul litoralului: muncitorii de la Apele Române au intrat cu utilajele în zonele distruse peste iarnă de furia valurilor. Astupă craterele, nivelează nisipul şi spun că de 1 mai, la deschiderea sezonului, litoralul românesc va arăta ireproşabil.

Plaja din Eforie Sud a fost cea mai afectată de furtuni. Apa a săpat în mal pe un kilometru pătrat, în mai multe zone. Marea aproape a ajuns la limita falezei şi a fost nevoie de intervenţia utilajelor pentru ca plaja să ajungă iar la dimensiunile iniţiale.

În urma furtunilor din această iarnă, plaja dintre Eforie Nord şi Eforie Sud a fost distrusă. Acum muncitorii de la Apele Romane nivelează nisipul pentru primii turişti care sosesc pe litoral.

Autorităţile locale spun că era nevoie ca refacerea plajelor să înceapă din timp, pentru ca turiştii să nu găsească la începutul sezonului staţiunea în şantier.

Ionuţ Anghel - consilier local Eforie: „Pentru Eforie e vitală toată plaja. Fiind o staţiune la malul mării, 90 la sută din tot ce înseamnă turismul în staţiunea noastră se referă strict la plajă.”

După 1 mai, muncitorii vor începe şi refacerea altor zone afectate de furtuni. În ultimii ani, 5 sectoare de plajă au fost refăcute cu fonduri europene. Plajele turistice de pe litoral se întind pe o distanță de 70 de kilometri.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri