Se dublează prețul gigacaloriei în Capitală. Creșterea tarifului a fost adoptată de Consiliul General

Data publicării:
calorifer cu robinet
Se dublează prețul gigacaloriei în Capitală. Creșterea tarifului a fost adoptată de Consiliul General. Foto: Inquam Photos / Virgil Simonescu

Majorarea tarifului suportat de către bucureşteni pentru gigacalorie a fost votată de Consiliul General al Capitalei. Au fost 33 de voturi pentru, 19 împotrivă și o abținere.

Creșterea ar urma să intre în vigoare de la 1 aprilie. Preţul energiei termice ar urma să crească la 330 de lei fără TVA/gigacalorie (346,5 lei cu TVA), potrivit proiectului de hotărâre votat de consilieri.

Preţul actual este de 140 de lei/gigacalorie, ceea ce înseamnă că bucureștenii vor plăti de două ori mai mult la căldură din aprilie.

Primarul Capitalei, Nicușor Dan, a spus înainte de ședința CGMB că modificarea era necesară, deoarece tariful nu a mai fost schimbat din 2011, iar suma la care s-a ajuns este apropiată de cea a majorității oraşelor din România.

„Este o majorare necesară, pentru a echilibra întreg sistemul de termoficare, pentru a permite menţinerea sistemului de termoficare centralizat, care are beneficii importante în ceea ce priveşte mediul. Mă bucur că avem acordul majorităţii din Consiliul General pentru această majorare, care este absolut necesară. Tariful nu a mai fost modificat din anul 2011 şi prin această modificare ajungem la o sumă care este apropiată de cea a oraşelor din România care au sisteme centralizate de termoficare”, a spus primarul.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri