Se întorc ninsorile, viscolul şi gerul în Bucureşti şi în sud-est

Data actualizării: Data publicării:
vreme rea viscol getty
FOTO: Guliver/ Getty Images

În Bucureşti şi judeţele din sudul şi sud-estul ţării va ninge din nou, începând din noaptea de duminică spre luni. Vântul va atinge la rafală viteze de peste 40 de kilometri pe oră şi se vor înregistra temperaturi minime şi maxime negative.

vreme rea viscol getty
Foto: Gulliver/GettyImages

În Bucureşti, în noaptea de duminică spre luni va ninge slab cantitativ, vântul va atinge la rafală viteze de peste 40 de kilometri pe oră şi la primele ore ale dimineţii este posibil să se producă ceaţă. Vremea va fi rece şi se vor înregistra temperaturi maxime între -4 şi -3 grade şi minime între -5 şi -4 grade.


 

Luni va fi o vreme rece în cea mai mare parte a ţării, geroasă noaptea şi dimineaţa în sudul şi centrul ţării, precum, şi în regiunile intracarpatice, fiind posibil să se producă ceaţă în unele zone.

Ninsorile vor reveni în Bucureşti şi în judeţe din sudul şi sud-estul ţării, fiind moderate în Oltenia, Muntenia şi Dobrogea şi mai intense în extremitatea sudică a ţării.

În judeţele din sudul şi sud-estul ţării, vântul se va intensifica treptat şi va atinge la rafală viteze de 45-55 de kilometri pe oră, viscolind ninsoarea. Vântul va atinge viteze mai mari în Dobrogea, în jumătatea de est a Munteniei, în Bărăgan şi în sudul Banatului, spulberând zăpada.

În estul Dobrogei, precipitaţiile vor fi mixte şi vor fi condiţii de producere a poleiului.

Luni vor fi temperaturi maxime între -7 şi -3 grade şi minime între -10 şi -3 grade, mai scăzute în Transilvania, Maramureş şi nordul Moldovei.


 

Marţi va continua să ningă, local, în sudul şi sud-estul ţării, vântul va avea intensificări cu viteze mai mari în Dobrogea, în jumătatea de est a Munteniei şi în sudul Moldovei şi al Banatului, viscolind ninsoarea. Temperaturile maxime vor fi între -7 şi -3 grade, iar cele minime între -14 şi -4 grade.

În Bucureşti, marţi vor fi ninsori slabe, intensificări ale vântului cu viteze de 40-50 de kilometri pe oră, temperaturi maxime între -4 şi -2 grade şi minime între -6 şi -4 grade.

Începând de miercuri, aria precipitaţiilor va fi mai restrânsă şi va continua să ningă doar local în sudul ţării. Acesta a precizat că luni se va analiza, în funcţie de evoluţia vremii, dacă vor fi date informări sau avertizări meteorologice pentru zone în care se vor semnala ninsori, vânt şi temperaturi scăzute. 

(sursa: News.ro)

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri