Sebastian Cucoș revine la conducerea Jandarmeriei București. Nu va coordona echipajele la protestul de sâmbătă

Data actualizării: Data publicării:
sebastian cucos protest parchet inquam octav ganea 20180921105326_OGN_0027-01
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Sebastian Cucoș se întoarce la conducerea la Jandarmeria Capitalei. După începerea anchetei în dosarul 10 august, Sebastian Cucoş a fost împuternicit ca prim-adjunct la Jandarmeria Română, funcţie pe care a deţinut-o până acum.

Surse din Ministerul de Interne spun că Sebastian Cucoș revine la conducerea Jandarmeriei București, acesta fiind mutat din funcția de prim-adjunct al Jandarmeriei Române.

Aceleași surse mai arată că, la protestul de sâmbătă, 10 august, Cucoș nu va coordona jandarmii, deoarece este în concediu.

Sebastian Cucoș a fost împuternicit, în 23 august 2018, în funcția de prim adjunct al Jandarmeriei Române, după violențele de la protestul din 10 august 2018. Această împuternicire a expirat, prin urmare, revine pe funcția de la Jandarmeria Capitalei.

Sebastian Cucoş este urmărit penal pentru săvârşirea infracţiunilor de complicitate la abuz în serviciu şi complicitate la participaţie improprie la purtare abuzivă în formă continuată, după violențele din 10 august 2018, dosarul fiind instrumentat de DIICOT.

Mutarea lui Sebastian Cucoş în fruntea Jandarmeriei Capitalei vine în contextul în care ministrul interimar al internelor, Mihai Fifor, a anunţat ieri că îl schimbă pe Cătălin Sindile, împuternicit ca şef la Jandarmeria Română, cu Constantin Florea, şef la Jandarmeria Craiova.

Surse: Digi24, Mediafax

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri