Sebastian Ghiță nu a venit la poliţie. Măsurile legale care se pot lua contra lui

Data actualizării: Data publicării:
160929_seb_ghita_PG_003_INQUAM_Octav_Ganea1

Fostul deputat Sebastian Ghiţă nu s-a prezentat la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Prahova, unde era aşteptat joi, la ora 10.30, pentru a semna conform procedurilor, în cadrul controlului judiciar dispus în dosarul în care a fost trimis în judecată alături de foşti şefi de Parchet şi Poliţie din Prahova.

160929_seb_ghita_PG_003_INQUAM_Octav_Ganea1
FOTO: INQUAM Octav Ganea

ACTUALIZARE 14.00. Procurorii anticorupție vor cere, din nou, emiterea unui mandat de arestare în lipsă pe numele lui Sebastian Ghiță, după ce fostul deputat nu s-a prezentat joi la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Prahova pentru a semna în cadrul controlului judiciar, au declarat pentru News.ro surse judiciare.

ACTUALIZARE. Fostul deputat Sebastian Ghiţă trebuia să se prezinte joi, la ora 10.30, la sediul din Ploieşti al IPJ Prahova, pentru a semna în cadrul controlului judiciar dispus în dosarul în care este judecat pentru fapte de corupţie, alături de foşti şefi de Parchet şi Poliţie din Prahova şi care se află pe rolul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

Poliţiştii de la IPJ Prahova l-au căutat din nou pe Sebastian Ghiţă la domiciliul său. Nu au găsit pe nimeni acasă şi vor întocmi un proces-verbal în acest sens.

Ulterior, poliţiştii vor anunţa Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie cu privire la faptul că Sebastian Ghiţă a încălcat prevederile controlului judiciar, urmând ca magistraţii să dispună în consecinţă.

Potrivit legii, DNA poate cere din nou arestarea preventivă sau instanţa supremă poate analiza din oficiu posibilitatea înlocuirii controlului judiciar pe cauţiune cu o măsură mai aspră, din cauza nerespectării măsurii existente.


 

Sebastian Ghiţă a fost ultima dată la IPJ în 19 decembrie, iar după două zile nu a răspuns citaţie procurorilor DNA Ploieşti, fiind căutat de poliţişti şi dat în consemn la frontieră.

Sebastian Ghiţă era aşteptat, astăzi, la sediul IPJ Prahova. Fostul deputat este sub control judiciar, cu interdicţia de a părăsi ţara, fiind cercetat în mai multe dosare. El a dispărut fără urmă din 19 decembrie.

Ulterior, fostul deputat a apărut la postul de televiziune pe care îl controlează, în imagini prezentate cu titlul de înregistrare, care ar fi fost făcută înaintea dispariţiei.

În respectiva înregistrare, Sebastian Ghiţă apare într-un birou slab luminat şi reia acuzaţii mai vechi la adresa DNA, la adresa procurorului-şef şi la adresa serviciilor de informaţii.

Ghiţă a vorbit despre relaţia sa cu Laura Kovesi, pe care susţine că a cunoscut-o în sediile SRI, unde au avut loc „poate sute de întâlniri”.

După ce a prezentat mai multe documente despre care a susţinut că sunt şi printuri ale schimburilor de mailuri avutre cu procurorul şef al DNA, Ghiţă a întrebat-o pe Kovesi dacă îşi mai aduce aminte de „petrecerea restrânsă din vila din Sinaia”, la care erau aceasta, împreună cu el şi cu Vasile Dîncu, chefuind cu lăutarii şi ascultând „La Chilia-n port”, „varianta pentru statul de drept”.

Instanţa supremă a respins, marţi, cererea DNA Ploieşti de emitere a unui mandat de arestare preventivă în lipsă a fostului deputat Sebastian Ghiţă şi a menţinut măsura controlului judiciar pe cauţiune, cu interdicţia de a părăsi ţara.

Sursa: Digi Tv

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri