Secția consulară a Ambasadei României la Londra își suspendă programul cu publicul pe durată nedeterminată

Data publicării:
Punct de lucru al Secției consulare a Ambasadei României la Londra
Punct de lucru al Secției consulare a Ambasadei României la Londra Foto: Facebook

Serviciile consulare care presupun prezenţa publicului la Secţia consulară a Ambasadei României la Londra sunt suspendate începând de luni, 16 martie 2020, pe o durată nedeterminată, a anunţat Ambasada, sâmbătă seara, pe pagina sa de Facebook.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

O măsură similară a fost luată și la Madrid.

Prin urmare, programările stabilite pentru perioada următoare vor fi anulate. Un mesaj electronic va fi transmis fiecărei persoane care a solicitat o programare prin intermediul platformei www.econsulat.ro.

Măsura a fost luată pentru protejarea cetăţenilor faţă de riscul epidemiologic reprezentat de coronavirus/COVID-19, fiind justificată de necesitatea de a evita situaţia în care aglomerările din spaţiile de lucru ale Secţiei Consulare de la Londra pot constitui circumstanţe de propagare a COVID-19 în rândul cetăţenilor români, fie că este vorba de cei care au nevoie de servicii consulare, fie că este vorba de cei care le prestează.

Secţia consulară a Ambasadei României la Londra va continua să asigure asistenţă consulară pentru cetăţenii români aflaţi în situaţii deosebite şi va efectua servicii consulare doar în situaţii de urgenţă, temeinic justificate, determinate de necesităţi deosebite (ex.: decese, accidente, acte solicitate de autorităţile locale în contextul pandemiei, etc.).

De îndată ce activitatea cu publicul va fi reluată, vom lua toate măsurile necesare pentru a asigura posibilitatea reprogramării tuturor solicitanţilor ale căror programări iniţiale au fost anulate, precizează ambasada.

Citiți și: Londra pregătește măsuri ca în vreme de război. Persoanele în vârstă vor trebui să stea patru luni în izolare

Editare web: Luana Păvălucă

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri