Ședință CSU în București. Masca ar putea rămâne obligatorie în zone aglomerate precum parcuri în weekend sau Centrul Vechi

Data actualizării: Data publicării:
Oameni la plimbare cu masti în parc, în București.
Oameni în parc, în București. Foto: Profimedia Images

Comitetul pentru Situații de Urgență din București se va reuni, sâmbătă, în jurul orei 12:00, pentru a analiza dacă se impune ajustarea măsurilor de relaxare din Capitală, în sensul identificării zonelor aglomerate și păstrării obligativității portului măștii acolo unde se impune, a spus prefectul Capitalei, Alin Stoica, într-o intervenție telefonică la Digi24 - „Conform hotărârii, în zonele pe care le identificăm ca fiind cu potențial de aglomerare se va institui obligativitatea purtării măștii”, a spus prefectul.

„În jur de ora 12:00-13:00 va avea loc ședința Comitetului pentru Situații de Urgență. Analizăm și noi, conform HG, care ar fi zonele aglomerate, dacă ar trebui să adăugăm peste cele care sunt deja prevăzute în ordinul comun al ministerelor sănătății și de interne și, de asemenea, să ajustăm  măsurile pe care le aveam în ultima hotărâre a CMBSU față de noile măsuri de relaxare care au fost hotărâte.

Suntem în discuții atât cu DSP cât și cu Poliția și cu ISU să identificăm sau să vedem dacă putem să identificăm și să și precizăm în hotărâre, ne gândim la zonele pietonale, știm că în Centrul Vechi se pot forma aglomerări, mai ales că se vor deschide acum toate restaurantele și vor funcționa până la ora 00:00, multe dintre parcuri se aglomerează în weekend, arterele comerciale sunt destul de aglomerate... Urmează să discutăm.

Conform hotărârii, în zonele pe care le identificăm ca fiind cu potențial de aglomerare se va institui obligativitatea purtării măștii.

Pentru operatorii economici nu avem nimic nou față de ce se prevedea în hotărâre, trebuie ridicate interdicțiile de funcționare între 21:00 și 5:00, ei vor putea să funcționeze tot timpul, cu excepția restaurantelor, cafenelelor care vor funcționa până la 00:00. Aplicabilitatea va fi imediată”, a spus Alin Stoica, la Digi24.

Editor : Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri