Ședință de urgență la PSD. Liderii trebuie să decidă dacă vor cere anularea alegerilor în București. Ciolacu anunță plângere la Parchet

Data actualizării: Data publicării:
Gabriela Firea in rochie rosie, aplecata catre Ciolacu, ii spune acestuia ceva.
Gabriela Firea și Marcel Ciolacu. Foto: INQUAM Photos/George Călin

Liderii PSD au venit joi dimineață la sediul partidului din Kiseleff pentru a discuta despre scandalul alegerilor de la Sectorul 1. Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că va discuta cu avocații partidului înainte de a lua o decizie. Ciolacu anunță o plângere la Parchet, după ce PSD a publicat imagini cu presupuse fraude electorale. Joi noaptea, Ciolacu și Firea au cerut anularea și repetarea alegerilor în București.

„Acum am o întâlnire cu avocații și vă vom transmite ce am decis”, a răspuns Marcel Ciolacu, întrebat dacă partidul va cere anularea alegerilor în București.

„Sunt zeci de încălcări. Cum se poate într-o cameră să fie observatori doar de la un singur partid politic. Și ce au făcut acolo? Am înțeles că a fost o renumărare. Să ne arate. Categoric vom face plângere la Parchetul General”, a mai spus liderul PSD. 

Candidatul PSD pentru Primăria Sectorului 1, Daniel Tudorache, a anunțat deja că va depune la Biroul Electoral Central o cerere de anulare a scrutinului de duminică. Tudorache susține că trebuie repetate alegerile atât pentru primăria de sector, cât și pentru Primăria Capitalei.

Și Gabriela Firea a scris miercuri noaptea pe Facebook un mesaj în care cere reluarea alegerilor. 

„Lucrurile nu pot ramane asa! Trebuie informate toate organismele internationale! Alegerile trebuie repetate!!”, a scris Gabriela Firea.

Citește și Ludovic Orban, după ce Gabriela Firea a cerut repetarea alegerilor: Trebuie să înțeleagă că bucureștenii nu au mai vrut-o

PSD cere anularea alegerilor de duminică și folosește drept argument imagini în care susține că ar apărea membri USR-PLUS, care ar fura voturi. Poliția și Parchetul fac cercetări după apariția imaginilor.  

Candidatul susținut de PNL și USR-PLUS, Clotilde Aramand, spune că nu este nimic ilegal în imaginile respective. Ea spune că în imagini apare și președintele BES1, procurorul Sprîncu Nicolae, care a decis să fie numărate semnăturile votanților de pe listele electorale permanente, complementare și suplimentare, pentru a vedea dacă numărul acestora corespunde cu numărul semnăturilor votanților scris în Procesul Electoral.

Editor : Robert Kiss

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri